O lecție adevărată pentru fiecare. Cum își alege vulturoaica tată pentru copiii săi

Vulturoaica are o strategie destul de interesantă în a-și alege partenerul. Ea rupe o creangă dintr-un copac, o apucă cu ciocul, se ridică la o înălțime mai mare și se rotește în aer.

În jurul ei încep să zboare mai mulți masculi. Atunci ea dă drumul la creangă și urmărește acțiunile vulturilor. Unul din ei va prinde creanga și i-o va oferi vulturoaicei înapoi. Ea îi va drumul iarăși din cioc, pentru ca vulturul să i-o aducă iarăși. Dacă vulturul va rezista și va aduce în mod repetat creanga, ea îl va alege pe el.

Apoi ei zboară spre o stâncă mai înaltă și își aleg locul unde să își facă cuib. Odată ce au fost puse crengi, vulturul și vulturoaica își smulg penele și puful pentru a acoperi toate găurile din cuib și pentru a-l face mai moale.

În scurt timp vulturoaica depune ouă, iar când puii ies din ouă ea îi acoperă cu corpul său. Vulturoaica își folosește aripile pentru a-i apăra de ploaie și soare puternic și observă cum aceștia cresc.

Următorul pas este procesul maturizării puilor. Vulturul scoate toate penele din cuib ca el să fie tare și incomod. Puii nu știu cum să reacționeze. Toată copilăria lor ei fost fost protejați de niște părinți grijulii și iubitori, iar acum ei par să se distanțeze. În acest timp vulturoaica prinde pește și îl aduce ca să îl mănânce în fața puilor.

Puii stau în cuib fără a ști ce să facă. Mai înainte cuibul era comod și moale, părinții îi hrăneau, iar acum cuibul este tare, iar părinții mănâncă fără ei.

Dar lor le este foame și nu pot sta indiferenți față de ceea ce se întâmplă. Atunci ei încep să dea din aripi și să facă mișcări pe care nu le-au mai făcut. Ei încep să se târască din cuib. Câte unul începe să cadă. Ei sunt încă neputincioși și incapabili să își ia zborul. Ca rezultat, ei cad în prăpastie de la o înălțime de neimaginat.

În acel moment vulturul zboară spre ei și prinde pe spinare fiecare din pui. Apoi îl pune iar în cuib, puiul iar cade și procesul se repetă. Vulturul niciodată nu va permite ca unul din puii lui să se zdrobească în cădere.

În unul din momentele căderii, puiul începe să dea mai intens din aripi și prinde vântul favorabil pentru zbor. În continuare părinții își ghidează puii spre locurile unde ei pot prinde pește și îi lasă să vâneze.

Acest exemplu din natură este un model adecvat modului în care trebuie să ne educăm copiii. Este foarte important ca la început să le oferim sentimentul de siguranță, iar în momentul potrivit să știm să le oferim libertatea să exploreze singuri lumea.

De asemenea, o femeie trebuie să fie prudentă când își alege partenerul.

Ar fi de preferat ca el să fie asemănător vulturului. Să fie un protector și salvator pentru copii săi, ca niciodată să nu le permită să se lovească de pământ.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata