O lectie de viata dura, dar adevarata, odata cu inceperea anului scolar. Finalul topeste pana si inimile de piatra:

Este o lectie de viata cum un copil prefera sa munceasca pentru a-si castiga existanta si in acelasi timp sa fie lovit in palme pentru ca intarzie la scoala. Exista multi copii care sunt dispusi sa mearga la scoala, dar datorita problemelor financiare se indeparteaza de scoala si sunt dispusi sa munceasca. Acest video este doar un exemplu din care putem invata si in acelasi timp sa sprijinim copiii sa mearga la scoala.

De ce nu merg copiii la scoala?

Pentru că sunt prea puțini profesori

Nu mai puțin de 5,2 milioane de profesori ar trebui recrutați până la sfârșitul anului, astfel încât să se acopere deficitul de cadre didactice la nivel mondial. LIpsa profesorilor calificați face ca un copil din cinci care merge la școală în clasele primare în Africa Subsahariană, să nu poată citi și scrie în momentul în care absolvă școala.

Pentru că muncesc

Spre miezul zilei, majoritatea copiilor din întreaga lume așteaptă să sune clopoțelul și să pornească spre casele lor, unde se vor hrăni, se vor odihni și își vor face lecțiile. Dar pestr 168 de milioane de copii de pe Pământ muncesc în loc să meargă la școală. Asta înseamnă 11% din totalul copiilor din întreaga lume. Peste jumătate dintre ei lucrează la ferme și o treime în sectorul serviciilor.

Pentru că le lipsesc condițiile igienice

În unele țări, școlile nu sunt dotate cu toalete și apă. Astfel că multe fete care au menstruație nu merg la școală pentru că aceste instituții nu le pot oferi condiții minime de igienă și salubritate. Pe de altă parte, se tem de avansurile sexuale pe care le-ar putea primi de la colegii lor băieți în cazul în care există toalete, dar acestea sunt mixte. Potrivit unui studiu, doar 45% din școlile aflate în țările în curs de dezvoltare sunt dotate cu toalete prevăzute cu facilități igienice.

Pentru că nu există școală

În unele părți ale lumii, pur și simplu nu există școli. Mulți dintre copiii din țările în curs de dezvoltare învață afară, în aer liber, atunci când vremea le permite. Multe școli nici măcar nu au suficiente bănci și echipamente necesare unei bune desfășurări a lecțiilor. Se estimează că mai mult de 95 de milioane de copii de vârstă școlară nu au un birou în Africa Subsahariană, iar la nivel mondial, numărul acestora se ridică la peste 400 de milioane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata