O româncuta de-a noastra cântă melodia ”Cucule pasăre mândra” Ea dedică această melodie pentru toți Românii plecați în strainatate departe de Țara lor

Romanii care iau drumul strainatatii isi lasa tara cuprinsi de o sumedenie de planuri si de vise, insa cand ajung in strainatate isi dau seama ca mai nimic nu se potriveste cu realitatea.

Majoritatea pleaca in strainatate impinsi de dorinta de a face bani.

Se gandesc ca in trei-patru ani vor strange atatia bani incat sa se intoarca in Romania si sa isi deschida o mica afacere, care sa le permita sa traiasca linistiti acasa.
Altii vor sa-si ridice o casa, sa-si intemeieze o familie si sa-si vada de viata.

Numai ca a fi roman printre straini nu e chiar atat de usor.

Si nici banii nu curg de la un izvor fermecat.

Deea a incearcat, intr-un material publicat pe migreat.fr.ro, sa gaseasca cateva raspunsuri la aceasta problema.
Cine ești tu și ce gânduri ai în străinătate? Cu ce gânduri ai plecat de acasă? Cât vrei să stai? O să te mai întorci înapoi? Ce-ai să faci înapoi în România după o experiență de câțiva ani pe meleaguri străine?
Ți-ai pus aceste întrebări și la prima vedere ți-ai dat seama că nu deții toate răspunsurile, sau poate nu te-ai întrebat niciodată ce o să faci în viitor și doar ai trăit clipa… Indiferent de situație, ar trebui să-ți acorzi timp și să reflectezi asupra situației tale, mai ales dacă te numeri printre românii care nu se pot adapta în străinătate.

Ia o foaie și-un pix și notează-ți răspunsurile, pentru că de la ceea ce ne dorim să realizăm pe plan profesional și până la realitatea care se întâmplă în societatea handicapată în care trăim, este o diferență majoră.

Mulți gândesc că se duc la muncă în străinătate ca să facă bani.

Apoi, cu banii strânși, se vor întoarce înapoi în țară unde își vor deschide o mică afacere care să le asigure traiul de zi cu zi.
Alții, se gândesc că o experiență profesională în Franța, de exemplu, ar cântări greu la Curriculum și angajatorii ai fi mai interesați de o persoană care are un bagaj de cunoștințe multicultural.

Realitatea este cu totul alta!

Ați auzit probabil expresia „crezi că-n Franța umblă câinii cu covrigi în coadă?” Nu umblă! Și nu-ți dai seama decât după ce ajungi aici.

Traiul este scump, ce iei pe mere, dai pe pere! Adică salariul tău muncit din greu, se duce în mare parte pe plata chiriei, a utilităților, dar și pe mâncare, iar dacă vrei să mai ieși în oraș, o cină în doi care să includă aperitiv + fel principal + băuturi, sare peste bugetul de 65 de euro/cuplu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata