O să te convingă. Iată 5 motive temeinice, oferite de cercetători, ca să-ți ei o pisică

Există mulți iubitori de pisici, însă nu toți au curajul să-și ia o pisică acasă. Experții au găsit câteva dovezi științifice, că acest animal îți poate aduce nu doar plăcere, dar și beneficii pentru organism.

Creșterea imunității

Torsul pisicii contribuie la creșterea imunității, întrucât frecvența acestui sunet este similar cu cel folosit în tratamentul cu ultrasunete. Medicii au demonstrat că frecvența de 18-35 Hz are un efect benefic asupra mușchilor și articulațiilor, contribuind la recuperarea mai rapidă după traume. La fel, aceasta atenuează simptomele osteocondrozei și îmbunătățește starea generală a organismului.

Prelungirea vieții

Pisicile ajută foarte bine în lupta cu insomniile, mod în care prelungesc viața. Potrivit unui sudiu, stăpânii de pisici trăiesc cu 10 ani mai mult decât alți oameni. De asemenea, cercetătorii au mai stabilit că atunci când persoana mângâie o pisică, acesteia i se normalizează ritmul cardiac și respirația, iar ghearele acesteia pe corpul uman au același efect ca și acupuntura.

Infecțiile

În pofida opiniei răspândite potrivit căreia pisicile nu sunt binevenite în familiile cu copii mici, aceste animale de companie ajută în lupta contra infecțiilor. Oamenii de știință au descoperit că bebelușii, în casa cărora trăiesc pisici, se vindecă mai repede și se îmbolnăvesc mai rar. Motanii reduc riscul apariției bolilor respiratorii, infecțiilor urechilor și îmbunătățesc imunitatea.

Comunicarea

Cercetătorii americani au constat că motanii îi ajută pe oameni să-și îmbunătățească capacitățile de comunicare, mai ales dacă acest animal de companie este in familie încă din copilărie. Mai mult ca atât, pisicile sunt binevenite în cazul copiilor ce suferă de autism. Oamenii de știință le recomandă celor ce au probleme de comunicare din cauza timidității să-și ia o pisică.

Sănătatea psihică

Stăpânii de pisici susțin că acestea îi ajută să facă față mai ușor stresului și depresiei. Această influență a fost confirmată și de către cercetătorii britanici care au realizat un experiment la care au participat 600 de pacienți cu tulburări psihice. Cei care aveau pisici aveau o formă mult mai ușoară a bolii, iar tratamentul era mult mai eficient, decât la cei care nu le dețineau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata