O tanara de etnie rroma scuipa linistita cojile de seminte in tramvai. Reactia fetei cand vede ca este filmata:

Românii care au obiceiul să mănânce seminţe pe stradă şi să scuipe cojile pe jos riscă să scoată sume serioase din portofele dacă sunt prinşi de poliţiştii locali asupra faptului. „Adevărul“ vă prezintă principalele oraşe în care oamenii sunt pedepsiţi dacă aruncă seminţe pe jos, dar şi amenzile pe care românii le-au primit în ultimul an pentru acest obicei.

Consiliile Locale din mai multe oraşe din România au reglementat (în unele cazuri – în anii trecuţi, iar în alte cazuri – recent) condiţiile în care un român poate fi amendat dacă face mizerie pe jos, în spaţiul public. Un obicei „străvechi“ amendabil este consumarea seminţelor şi aruncarea cojilor pe jos.

Filmuletul ilustreaza o tanara de etnie rroma care calatoreste cu tramvaiul insa face rabat de la regulile de bun simt si de civism si scuipa seminte pe jos cu o non-salanta care te dezarmeaza. Nesimtirea a fost taxata insa de un alt calator, care a scos imediat telefonul mobil si a filmat-o, nu inainte insa de a-i atrage atentia pentru grobianismul de care da dovada. Reactia fetei este una aproape impasibila atunci cand tanarul ii bate obrazul. Il priveste pet de cateva minute, apoi se opreste din scuipat seminte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata