Oamenii mereu îngrijorați pot avea un IQ mai ridicat decât cei fericiți și calmi. Iată ce spun cercetătorii
Cercetările curente au demonstrat că starea de stres se dezvoltă concomitent cu inteligența. De aceea nu trebuie să te descurajezi dacă ești predispus să te afli permanent într-o stare tensionată.
Medicul neurolog Adam Perkins afirmă:
“Există persoane la care apar gânduri negative din cauza activității intense a cortexului prefrontal, care guvernează percepția conștientă a amenințării și tot ele sunt predispuse să se panicheze mai rapid decât alte persoane.
Ele se pot panica chiar și atunci când nu există o situație primejdioasă evidentă. Acest lucru înseamnă că persoanele cu nevroză au imaginația mai dezvoltată. ”
Perkins spune că, de regulă, persoanele fericite și calme nu meditează atât de mult la probleme și nu anticipează efectele negative a unor situații. De aceea, lor le este mult mai dificil să treacă peste un impediment.
“Teoria mea este ușor de verificat. Dacă ați observat, majoritatea geniilor sunt persoane îngândurate și mohorâte, ceea ce ne poate determină să presupunem că sunt nevrotici. De exemplu, puteți să vă informați despre viața lui Isaac Newton, Charles Darwin, Vincent van Gogh și mulți alții.”
Oamenii care trec prin situații de stres sunt capabili să identifice și să găsească o soluție pentru o problemă mai rapid decât ceilalți. Din cauza faptului că ei întotdeauna își fac griji, creierul lor este întotdeauna în stare de alertă.
De asemenea, la oamenii întotdeauna îngrijorați, se observă o activitatea a creierului în zonele care sunt responsabile de asigurarea comunicării între diferite regiuni. Stresul a contribuit la evoluția speciei umane.
“Chiar dacă avem tendința să asociem neliniștea cu o stare negativă, ea are un rol adaptabil”, afirmă Jeremy Koplan.
Însă grija exagerată poate deveni o problemă, care duce la un comportament irațional. Totuși, în situațiile primejdioase, ea este indispensabilă.
Kolan susține ideea că: “Oamenii care depistează la timp pericolul se pot proteja pe sine și pe urmații săi.”
sursa: devorbacutine.eu