Până la LACRIMI ! Acest bărbat cântă în biserică ˝Tatăl Nostru˝chiar in ziua CUNUNIEI.. Preotul a rămas fără glas.. Casă de piatră mirilor

Totul despre cununia religioasă

În momentul în care ţi-ai gasit sufletul pereche, pasul următor este oficializarea relaţiei. După logodnă, visăm la ziua în care vom îmbrăca rochia de mireasă, respectiv costumul de mire, şi ne vom uni cu persoana aleasă în faţa lui Dumnezeu.

FĂ ÎN AŞA FEL ÎNCÂT ALESUL TĂU SĂ FIE AL TĂU PENTRU TOT RESTUL VIEŢII

Înainte de a merge la biserică, trebuie să fim siguri că vrem asta cu adevărat, pentru că taina cununiei este ceva mai mult decât semnarea unui act.
Se spune că simţi atunci când persoana de lângă tine este cea potrivită dar, cu toate astea, trebuie să deschizi bine ochii. Asta pentru că o cununie religioasă făcută în lipsa unor sentimente adevărate nu mai are aceeași valoare.

După ce ne-am decis să facem nunta sunt o mulțime de detalii care trebuie stabilite pentru ca totul să decurgă perfect în ziua cea mare.

ALEGEREA DATEI

Atunci când stabilim data la care ne vom căsători, trebuie să ţinem cont de calendarul creştin ortodox. Mai exact, este necesar să avem în vedere zilele pe care să le excludem şi în care nu putem, sub nicio formă, să oficializăm cununia.

Aici intră posturile, praznicele creştine, dar şi zilele de miercuri şi vineri. Deşi în ultimul timp cei mai mulţi aleg să se căsătorească sâmbăta, Biserica Ortodoxă atrage atenţia cu privire la acest lucru sfătuindu-i pe tineri să facă pasul cel mare duminica, întrucât sâmbăta au loc, de obicei, praznicele pentru persoanele care au trecut în nefiinţă.

PREGĂTIREA PENTRU CUNUNIA RELIGIOASĂ

Înainte de a deveni soţ şi soţie în faţa lui Dumnezeu, tinerii trebuie să se căsătorească civil, pentru că doar având în faţă certificatul de căsătorie preotul va ţine slujba de cununie. De asemenea, conform învăţăturii creştine, cu câteva zile înainte de cununia religioasă, mirii trebuie să se spovedească şi să se împărtăşească.
DE CE AVEM NEVOIE ÎN TIMPUL CUNUNIEI?

Cele mai importante sunt verighetele, simbol al iubirii mirilor, bijuterii pe care ei le vor purta tot restul vieţii. Trebuie să ţinem cont şi de lumânările de nuntă, pentru design-ul cărora se acordă din ce în ce mai multă atenţie, încât acestea să se potrivească decorului, dar şi vestimentaţiei mirilor.

Pentru oficializarea căsătoriei avem nevoie şi de vin alb, pişcoturi, colaci, dar şi ulei.

CÂT TREBUIE SĂ PLĂTIM PENTRU CUNUNIA RELIGIOASĂ?

În funcţie de biserica în care alegem să ne căsătorim, dar şi de preotul care va ţine slujba, preţurile pot varia de la 500 de lei şi până la 2500 de lei. Dar sumele pot fi şi mai mari, în funcţie de pretenţiile pe care le avem de la cununia religioasă…

CELE MAI EMOŢIONANTE MOMENTE ALE CUNUNIEI RELIGIOASE

Clipele pe care cu siguranţă nu le veţi uita sunt acelea în care preotul vă va aşeza pe cap coroanele, rostind: “Doamne, Dumnezeul nostru, cu mărire și cu cinste încununează-i pe dânșii!”. Apoi va urma degustarea din paharul cu vin

şi din bucata de pâine sau pişcot. Înconjurarea mesei reprezintă un alt moment emoţionant al cununiei, prin intermediul căreia mirii îsi exprimă bucuria uniunii. sursa:mireasa-perfecta.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata