Parchetul European a reținut 12 persoane la Timișoara, în dosarul fraudelor cu fonduri europene

Parchetul European (EPPO) a reținut, marți noapte, 12 suspecți în dosarul fraudelor cu fonduri europene și naționale.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a declanșat, marți dimineață, în România, cea mai mare operațiune de la înființare. În urma perchezițiilor care au avut loc în zona Timișoarei, 12 persoane au fost reținute. Printre suspecți se numără și patru funcționari publici.

Persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de constituire de grup infracțional organizat, fraude cu fonduri europene și naționale și spălare de bani.

Cea mai mare operațiune a EPPO desfășurată de la înființare
Sute de procurori, polițiști și jandarmi au făcut, marți, percheziții la nu mai puțin de 160 de adrese, în încercarea de a destructura o rețea bănuită de fraude cu fonduri europene. Este vizat un grup infracțional organizat despre care Parchetul European de la Luxemburg susține că ar fi activat de ani buni.

Practic, din 2017, așa-ziși oameni de afaceri ar fi accesat diferite proiecte europene, câteva zeci la număr, sub pretextul că vor investi pe baza acestor finanțări europene în România. Ar fi obținut ilegal fonduri în valoare de aproximativ cinci milioane de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata