Pentru a avea vreme frumoasă la Campionatul Mondial de fotbal, a folosit Rusia arma meteo pentru a trimite ploi apocaliptice asupra României?

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a sugerat într-o postare pe Facebook că Rusia ar fi influențat clima pentru a-și asigura vreme frumoasă pe durata Campionatului Mondial de Fotbal, iar furtunile din România, Grecia și Bulgaria ar fi consecința acestor influențe. Pașcu a fost aprobat de cosmonautul Dumitru Prunariu printr-un comentariu la postarea inițială.

Pașcu s-a remarcat prin alte postări conspiraționiste. În 2017 scria, tot pe Facebook, despre un presupus plan de rupere a României în bucăți.

”A observat cineva că, de două săptămâni de când a început Cupa Mondiala, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, în timp ce în jur, mă refer la noi, la bulgari și la greci avem numai ploaie și furtuni? Doua săptămâni – și vor urma încă două, până la sfârșitul Cupei – Rusia se află încontinuu într-o zona de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur într-o zona de presiune joasa”, a scris Pașcu pe Facebook, încheind ironic: ”Sunt convins ca este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale … ”.

El a fost aprobat imediat de Prunariu, singurul cosmonaut român, care a relatat o întâmplare din 1980: ”Ce frumos și nevinovat gândești, Puiu dragă. Îmi amintesc când la Moscova în 1980 a fost Olimpiada și era o vreme ploioasă, cu jumătate de ora înainte de deschiderea oficiala deasupra stadionului moscovit s-a făcut senin și așa a ținut până după terminarea ceremoniei. Eram acolo în pregătire pentru zborul cosmic. Rușii s-au lăudat atunci cu tehnologia cu rachete de alungare (sau provocare) a ploii”.

Imediat a venit replica europarlamentarului Ioan Mircea Pașcu, în total acord cu Prunariu: ”Tot timpul am avut în minte situația aceea”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata