Plecase în PĂDURE să ADUNE CIUPERCI și a găsit în pământ O VERIGHETĂ de AUR. Când s-a uitat mai atent la ea a început să PLÂNGĂ. CE a VĂZUT i-a schimbat viața pentru totdeauna. Abia peste 10 ani povestea lui a ajuns în CĂRȚI. Ce se întâmplase

Lionel Lepezel a trăit toată viața lui într-un mic orășel francez, Charny-sur-Meuse. El își cunosște orășelul foarte bine și iubește mai ales să facă plimbări lungi în pădurile dese din apropierea casei sale. Așa că merge des să culeagă ciuperci, dar nu se aventurează foarte departe. În apropierea pădurii este locul unde s-a petrecut una dintre cele mai lungi și mai sângeroase bătălii din Primul Război Mondial: bătălia de la Verdun. Aceasta a durat de pe 21 februarie până pe 18 decembrie 1916, între trupele armatei germane și ale celei franceze. Peste 300.000 de oameni și-au pierdut viețile aici.

Dar ororile ce s-au petrecut acolo îi trec foarte rar prin minte lui Lionel atunci când culege ciuperci. Într-o zi a văzut în pădure, pe jos, ceva strălucitor, ceva care-i va schimba viața pentru totdeauna. S-a aplecat și a ridicat acel obiect micuț.

v2

Era o verighetă de aur simplă, dar când a văzut ce era gravată pe ea, inima a început să îi bată din ce în ce mai repede. Inscripția era următoarea: ,,Martha et Léonce, 7/18/14″. Lionel și-a dat seama că data era 7 iulie 1914, două săptămâni mai târziu izbucnea războiul.

Bărbatul era decis să găsească adevăratul proprietar al inelului, dar cum îl putea găsi după atâția ani? Așa că a cerut ajutorul unui profesor, împreună au trecut citit arhive întregi, au luat interviuri martorilor, dar nu au găsit pe cine voiau. După 10 ani, au renunțat.

v3

Dar, la sfârșitul anului 2016, prietenul profesor al lui Lionel l-a sunat pe aceste pentru a-l anunța că are un indiciu: fuseseră făcute publice listele cu numele soldaților. În cele din urmă au dat de Alain Bourrelly, un descendent al lui Léonce, inelul aparținuse bunicului său!

Alain nu și-a cunoscut niciodată bunicii, dar iată că, la un secol de la acea luptă sângeroasă a primit un semn de la ei un semn care înseamnă acum totul pentru el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata