Prajitura Fantezie

Ingrediente pentru blat:

250 gr făină,
4 ouă,
125 ml ulei,
100 gr zahăr,
30 gr cacao,
100 gr finetti ( nutella ),
250 ml lapte,
o linguriţă bicarbonat de sodium,
o linguriţă praf de copt,
o linguriţă esenţă de vanilie, un praf sare

Ingrediente pentru crema de vanilie :

500 ml lapte,
3 galbenusuri,
70 gr amidon ( sau făină ),
100 gr zahăr,
1 fiola esenţă de vanilie,
100 gr ciocolată albă

Ingrediente pentru crema de iaurt cu visine:

250 g iaurt cremos cu 10% grasime,
1 pliculet gelatin granule,
350 ml frisca lichida,
300 g visine din compot fara samburi(sau visine decongelate),
5 lingurite de zahar vanilat,
2 cani de compot de visine

Ingrediente pentru decor :

1 borcan dulceata de visine, 200 gr ciocolată neagră pentru menaj, 100 gr ciocolată albă, 3 linguri ulei

MOD DE PREPARARE

Prepararea blatului.

Intr-un bol adanc se cerne făina amestecata cu praful de copt, se adauga cacaua şi bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine apoi se adauga zahărul,sarea, esenţa de vanilie, ouăle bătute, finetti, laptele tinut la temperature camerei şi uleiul.

Se mixează bine toate ingredientele până se obţine o compoziţie perfect omogenă , fără cocoloaşe.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25x30cm, se toarna compozitia,se niveleaza.

Se dă prăjitura la copt pentru circa 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 ˚. După ce blatul este copt se lasă să se răcească,sic and este perfect rece se taie pe lungime în două foi egale.

Prepararea cremei de vanilie.

Intr-un bol se amestecă galbenusurile cu zahărul pana devin cremoase, apoi se adaugă in ploaie amidonul sau făina si se amestecă bine. Intr-o cratiţă se pune la fiert laptele amestecat cu esenta de vanilie.

După ce laptele incepe sa fiarba,se ia oala deoparte, se adaugă compozitia de oua si se amestecă în continuu cu telul pentru a nu face cocoloaşe. Se pune iarasi oala la fiert pe foc mic si se amestecă continuu până crema se îngroaşă şi începe să se desprindă de pe cratiţă .

Se ia cratita de pe foc, se pune ciocolata albă ruptă bucăţi mici , si se amestecă până se topeşte ciocolata,apoi se lasa la racit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata