Prețuri mai mari la început de 2023! Cât a ajuns să coste un litru de motorină în România

Vești proaste pentru șoferii români. S-au scumpit benzina și motorina chiar din prima zi a anului 2023, iar lucrurile nu par deloc să meargă spre bine. Guvernul a renunțat la compensarea de 50 de bani pe litru, iar în urma acestei decizii toți șoferii din România au de suferit. Iată ce s-ar putea întâmpla dacă în lunile care urmează prețurile la carburanți vor crește din nou.

Cât a ajuns să coste un litru de motorină pe 1 ianuarie 2023

Cea mai ieftină motorină din România se vindea astăzi cu 7,49 lei pe litru, cu 38 de mai mai mult decât în ziua precedentă, nivel care a fost ultima dată atins în data de 8 decembrie 2022.

În ceea ce privește prețul benzinei, acesta a ajuns la 6,29 lei. În același timp, benzina premium a crescut la 6,75 lei pe litru.

Guvernul a anunțat că decizia de a suspenda acest ajutor pentru români ar putea fi anulată dacă prețurile vor crește din nou în perioada care urmează.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații în acest sens și a subliniat că măsura a fost una foarte bună și ar putea fi reintrodusă dacă prețurile vor crește din nou în următoarele luni. Decizia este uan de suspendare, nu de anulare a măsurii de ajutorare.

„Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor să o aplicăm din nou”, a declarat premierul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata