Profesorul l-a pedepsit crunt pentru că întârzia la ore. Într-o zi, i-a aflat SECRETUL.

A fost lovit în repetate rânduri la palme cu rigla, dar asta nu l-a împiedicat să întârzie la şcoală zilnic… Din contră! În ciuda „corecţiilor” primite de la profesorul său, acest elev şi-a continuat obiceiul. Nicio pedeapsă nu părea să-l aducă în rândul lumii… Într-o zi, însă, i s-a aflat secretul… Era înfiorător!

Acest elev obişnuia să întârzie la ore în fiecare zi. Şi tot în fiecare zi profesorul îi aplica o „corecţie” fizică imediat ce ajungea în clasă. Nu l-a întrebat nimic, dar nici el n-a spus nimic… Şi toată nepăsarea a fost pusă pe seama „puturoşeniei”.

Într-o dimineaţă, în timp ce făcea jogging, profesorul şi-a zărit elevul pe stradă. Brusc, a decis să-l urmărească. Ce i-a fost dat să vadă, însă, l-a făcut să plângă!

Băiatul livra ziare, zi de zi, pentru a face rost de bani. Era singura sursă de venit a familiei şi făcea tot ce-i stătea în putinţă ca să-şi păstreze slujba. Chiar dacă asta însemna să ajungă mai târziu la şcoală. Şi chiar dacă asta însemna să fie pedepsit într-un mod de neimaginat!

A doua zi, când a ajuns la şcoală, la fel de târziu, băiatul a întins mâinile resemnat, aşteptând să fie lovit şi de această dată. În schimb, profesorul l-a luat în braţe şi l-a strâns la piept. Nu ştia cum să-l facă să-l ierte pentru pedepsele pe care i le aplicase până atunci. Din acea zi, coşmarul băiatului s-a încheiat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata