riveliște bizară în Deșertul Namib – navă lungă de 100 de metri îngropată în nisip. Oamenii au presupus că este arca lui Noe.

O ambarcaţiune misteroasă şi-a făcut aparitia in Desertul Namib. Localnicii din zonă au crezut că este vorba despre arca lui Noe, însă specialiştii au venit imediat cu o explicaţie, este vorba despre vaslui ”Eduard Bohlen” care a fost construit in anul 1891 şi care a esat in Atlantic.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord.

După 20 de ani de activitate, la 5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca ambarcațiunea să se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne oferă imagini incredibile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata