Români arși de vii în Franța. Au aruncat cu benzină și au dat foc

Restaurantul românesc Transilvania din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis) a fost complet distrus după ce mai multe persoane rămase încă necunoscute l-au incendiat. Totodată, două persoane au fost grav rănite în urma atacului, a relatat leparisien.fr.

„Un bărbat a intrat în restaurant și a început să arunce cu benzină”, a declarat Cristina, soția patronului localului. „Am încercat să îl împing, un altul a dat cu gaz lacrimogen și când m-am întors fusese aprins focul…” a continuat femeia. „Aveam benzină pe mine, fiica și soțul meu erau înăuntru”, a mai spus Cristina.

Soțul româncei a fost ars, dar a reușit să își salveze fiica. Acum bărbatul este în spital, scrie cotidianul citat. De asemenea, alte două tinere care lucrau în bar, Lidia și Domnica (21 și 23 de ani), au suferit arsuri grave și sunt în Spital. Lidia este din România, cealaltă din Republica Moldova.

Potrivit martorilor citați de presa franceză, trei bărbați îmbrăcați în negru, cu glugi pe cap, au pătruns în restaurant. Au golit un recipient cu gaze lacrimogene și au turnat benzină peste tot, pe bar, pe masa de biliard, pe dulap și pe scări.

Personalul localului și clienții au fost prinși înăuntru de incendiu. Un vecin a spart geamul cu un ciocan și a reușit să îi scoată pe acolo pe cei din restaurant.

Clădirea a fost evacuată înainte să ajunge pompierii, care au reușit să stingă focul. Au fost preluate nouă victime și transportate la un spital din Paris.

Restaurantul a fost distrus aproape în întregime, iar la fața locului s-a găsit un spray lacrimogen și o brichetă. Fratele proprietarului a spus că uneori localul era zgomotos pentru rezidenți dar „nu atât de mult încât cineva să vrea să îi dea foc”.

Un prieten al patronului a spus că au existat tensiuni cu câțiva tineri, dar că nu se poate pronunța până când poliția nu prinde făptașii.

Sursa:dailynews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata