Romania este jefuita „nemteste” in timp ce ANAF-ul vaneaza babutele care vand verdeturi

Iata ca dezvaluirile pe care le faceau pana acum diversi nationalisti romani se confirma! Gigantii germani care detin marile lanturi de magazine din Romania obtin profituri uriase profitand de naivitatea cumparatorilor romani si de slabiciunile numeroase ale institutiilor statului roman, practicand evaziunea fiscala la cote inimaginabile sau pacalind clientii prin diverse tertipuri.

In timp ce ANAF-ul vaneaza babutele care vand verdeturi, blocandu-le acestora conturile sau facand cine stie ce alte abuzuri de toata jena, marile lanturi comerciale detinute de straini in Romania nu sunt deranjate nici macar cu o floare, cu toate ca multe dintre acestea se ocupa cu diverse matrapazlacuri pentru a evita plata taxelor si impozitelor sau pentru a pacali cumparatorii din Romania si a-si rotunji profiturile uriase.
In unele dintre marile lanturi de magazine din Romania, profitul net ajunge chiar si la 60-90% din totalul profitului obtinut in multe alte tari, unde de mai multa vreme se „prefera” a se functiona pe pierdere. Surpriza pentru romani este aceea ca pierderile pe care le au gigantii germani in alte tari sunt acoperite „externalizand” profiturile din Romania!

Cu alte cuvinte, salariile a mii de angajati din Germania sunt platite din profiturile uriase pe care gigantii germani de pe piata retail-ului din Romania le fac de pe urma naivitatii cumparatorilor romani si a vulnerabilitatii institutiilor statului roman.

Incepand de la practica impunerii a diverse taxe de raft sau alte taxe „ciudate” pentru producatorii romani, injectarea cu apa a produselor si apoi congelarea acestora, practicarea unui pret diferit la raft fata de cel care apare pe bonul eliberat la casa de marcat, pana la extinderea la maxim a limitei de eroare a cantarelor din supermarketuri, marii giganti germani practica un jaf generalizat in lanturile comerciale din Romania.
In timp ce micii intreprinzatori sau comercianti romani sunt descurajati si sabotati de catre institutiile statului pana si pentru greseli insignifiante, marile lanturi de magazine sunt lasate sa practice un tip de comert bazat parca pe legea vestului salbatic.

Institutiile similare ANAF-ului din alte tari incearca mai intai sa aduca comerciantii si micii intreprinzatori pe calea cea buna, semnalandu-le greselile si oferindu-le consiliere in faza initiala si sanctionandu-i abia atunci cand dovedesc rea intentie, ignorand sau incalcand flagrant si cu buna stiinta legislatia aflata in viogoare. Diferenta dintre ANAF-ul nostru si institutiile similare din alte tari este ca acolo se intelege faptul ca este esentiala sprijinirea si supravietuirea intreprinzatorului sau comerciantului, pe cand la noi te poti trezi cu lacatul pus pe usa „afacerii” pentru o neconcordanta de 50 de bani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata