Românii care locuiesc în Italia de cel puţin 10 ani vor primi 780 de euro de la statul italian. Care sunt condiţiile

Românii rezidenţi în Italia de cel puţin 10 ani de zile vor primi de la stat 780 de euro după ce liderul formaţiunii populiste Mişcarea Cinci Stele (M5S), Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice, a decis acordarea „venitului de cetăţeni” (reddito di cittadinanza).

„Reddito di cittadinanza” a fost promis de guvernul M5S – Lega în timpul campaniei electorale şi va fi acordat și străinilor din Italia rezidenți de cel puțin 10 ani pe teritoriul peninsulei.

„Reditto di cittadinanza” reprezintă un sprijin economic, un venit minim garantat, care prevede un ajutor în valoare de maxim 780 de euro pe lună pentru toți cetățenii cu venituri mici sau fără niciun venit. Este un sprijin din partea statului italian pentru toți cei cu venituri sub pragul sărăciei, prag stabilit de ISTAT în Italia ca fiind sub 780 de euro.

Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că de noul proiect de lege vor beneficia și imigranții care locuiesc în Italia de cel puțin 10 ani, având în vedere că proiectul a fost de la început destinat celor care trăiesc în condiții economice precare pe teritoriul Peninsulei.

Potrivit quifinanza. it, se estimează că de acest „venit de cetățenie” (reddito di cittadinanza) vor beneficia circa un milion familii de cetățeni străini.

Peste 5 milioane de persoane defavorizate trăiesc în sărăcie absolută, dintre acestea 1,6 milioane fiind cetăţeni străini. Din cele 1,6 milioane, 2 din 3 ar putea solicita venitul de cetățenie în calitate de cetățeni ai UE sau care dețin permis de ședere pe termen lung.

sursa: www.observator.tv

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata