Scandal la Universitatea de Medicină, după ce Carmen Șerban a filmat un videoclip în bibliotecă. „S-a ajuns, la o asemenea prostituţie pentru câteva mii de euro”. Studenții din Capitală sunt revoltați

Un videoclip filmat în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, din Capitală, a iscat un adevărat scandal.

Studenţii medicinişti şi doctorii nu înţeleg cum a devenit platou de filmare, un spaţiu destinat educaţiei, iar o cântăreaţă a ţinut în mână cărţi vechi şi valoroase. Interpreta Carmen Şerban susţine că melodia este una de club şi a ales locul pentru că i-a plăcut cum arată. Mai mult, nici n-ar fi plătit pentru închirierea lui. Conducerea universităţii a anunţat o anchetă.

Videoclipul cu pricina a fost filmat în luna august, atunci când studenţii erau în vacanţă. Cântăreaţa Carmen Şerban spune că nu a deranjat cursurile, iar filmările au durat aproximativ 5 ore.

Carmen Şerban: „Este o poveste de dragoste a unei tinere studente şi atunci este logic şi firesc că am filmat într-o bibliotecă, ştiindu-se ce activităţi are un student. Genul melodiei este de club, nu văd de ce nu într-o bibliotecă, eu chiar sunt un om care citesc. }n ultimii 5 ani am citit peste 100 de cărți.”

Carmen Şerban susţine că a avut toate aprobările necesare şi că nu le-a dat bani celor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Carmen Şerban: „E clar că nu aveam cum să intru ilegal şi neavizat.”

Doar că rectorul universităţii a anunţat că va face o anchetă internă, pentru a vedea cine a aprobat filmarea. Culmea este că în biblioteca nu se poate filma fără aprobarea lui.

De la secretariatul universităţii ni s-a spus că pentru a filma în biblicotecă trebuie să avem aprobare de la conducere, adică de la rectorat. Deocamdată nu am reuşit să obţinem acordul, aşa că nu avem acces. Iar la rectorat am primit acelaşi răspuns.

Între timp studenţii de la medicină spun că filmarea unui videoclip pentru o melodie de petrecere în biblioteca lor nu le face cinste.

„Noi studenţii nici nu avem voie să ne atingem de unele cărţi din clip. Dar de dragul artei se poate.”⁣

„Stiți cum se numeşte să-ţi vinzi demnitatea?…degradant.”

Videoclipul a fost semnalat de medicul cardiolog Vasi Rădulescu, după ce a primit la rândul lui un mesaj de la un student indignat.

„Acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat în biblioteca mare din UMF Carol Davila, pe parchetul pe care au călcat, cândva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota şi Victor Babeş. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituţie pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituţii academice din ţară. Eu, ca student, sunt profund dezamăgit. Îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că, la unele cărţi, «pipăite» atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi şi valoroase, iar noi suntem doar studenţi, nu manelişti”, a scris studentul.

Societatea Studenţilor Medicinişti din Bucureşti cere retragerea videoclipului de pe internet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata