Scenă de necrezut la spitalul din Râmnicu Sărat. Medic: „Trimitem acasă urgențele care mor.”

O situație absolut înfiorătoare a avut loc la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, acolo unde oamenii continuă să aibă de suferit din cauza lipsei acute de banu și a numărului mic de personal și medici.

Jurnaliștii de la ramnicpress.ro au făcut public un material video în care medicul primar Rânja Paul Eugen poartă o discuție telefonică cu un superior din care reiese faptul că spitalul râmnicean stă foarte prost la capitolul financiar, iar „urgențele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor”.

Așadar, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat „nu mai are voie să interneze” pentru că „nu mai sunt bani de la Casă” (Casa de Asigurări).

În înregistrare, medicul poartă o discuție telefonică, cel mai probabil cu un director medical, în care se plângde de faptul că „superiorul” nu l-a apărat în cazul unei probleme medicale apărute recent în unitatea spitalicească, tocmai din cauza lipsei banilor.

Pentru că situația din spital este de-a dreptul disperată, medicul recunoaște că „(…) trimitem acasă urgențele care mor”.

Este adus în discuție cazul unui pacient din satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, care a încetat din viață la începutul lunii septembrie. Pacientul s-ar fi prezentat la unitatea medicală din Râmnic, iar medicii de aici, după ce l-au consultat și i-au recomandat o serie de medicamente, l-au trimis acasă. La scurt timp, însă, bărbatul a murit.

Iată materialul video cu declarațiile medicului primar din Râmicu Sărat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata