Se aflau în Bușteni, când au simțit cum pământul se cutremură. Brusc, din munte au început să se audă zgomote ciudate, de-a dreptul înfiorătoare. A fost doar începutul…

Se aflau în Bușteni, când au simțit cum pământul începe se cutremură. Brusc, din munte au început să se audă zgomote ciudate, de-a dreptul înfiorătoare. Nimeni nu avea să știe că era doar începutul. Este vorba despre o întâmplare care a devenit cunoscută în toată țara.

În timpul anului 1993, mai exact în perioada 4 mai-10 iunie, o serie de cutremure violente au răscolit Bucegii, aducând în sufletele oamenilor nu doar teama, dar şi multe întrebări, datorită fenomenelor pline de mister care le însoţeau.

În număr foarte mare şi zilnice, aceste cutremure erau precedate de zgomote ciudate ce veneau dinspre munte. Aceste cutremure din Bucegi au dat naştere unei noi serii, nelocalizate însă nici în Bucegi, dar nici în Vrancea, serie ce a ţinut 3 ani, 1994-1997, producându-se în fiecare zi, la ore fixe: la 3 noaptea şi seara , la ora 20.

Ceea ce i-a uimit pe specialişti a fost însă faptul că acestea se petreceau după legi ciudate, neobişnuite până atunci: se simţeau doar într-o zonă redusă : Sinaia – Buşteni – Azuga, şi uneori doar într-un singur cartier din Sinaia sau Buşteni. începeau cu un vuiet înspăimântător, ca şi cum tavanul unei grote adânci s-ar fi prăbuşit.

Pe aparatele de măsură nu apăreau mişcările orizontale sau verticale specifice cutremurelor. mii de oameni intervievaţi au mărturisit că aceste cutremure erau precedate de perioade de insomnii inexplicabile, somnul din aceste nopţi fiind înlocuit de stări de euforie nejustificată.

Oamenii se simțeau mai bine, chiar și fără să doarmă

În ciuda lipsei de somn şi odihnă, oamenii se simţeau mai odihniţi ca oricând, şi cu putere de muncă sporită. De remarcat faptul că toate acestea au încetat brusc şi la fel de ciudat cum apăruseră, scrie muntii-bucegi.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata