Se schimbă tot ce știai până acum! „Titanicul nu ar fi trebuit să fie lansat la apă niciodată! Au știut, dar au ținut ascuns!” Ipoteză șoc: Nu aisbergul a provocat dezastrul, uite ce a fost de fapt

Potrivit unui documentar, intitulat „Titanic: The new Evidence”, jurnalistul și istoricul Senan Moloney pretinde, după 30 de ani de anchetă, că ciocnirea navei cu un aisberg nu ar fi fost principala cauză, ci un incendiu.

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1915, RMS Titanic, s-a scufundat după ce a lovit un aisberg, în mijlocul Oceanului Atlantic. La bord, se aflau 2.500 de pasageri, din care au murit 1491.

Cea mai mare catastrofă maritimă a secolului XX a inspirat de nenumărate ori povești ecranizate, până la celebrul film regizat de James Cameron, lansat în 1997.

Condițiile acestui naugrafiu se crede că nu au fost elucidate, dar la mai bine de 100 de ani de la marele dezastru, au apărut noi dezvăluiri care ar putea da peste cap toată ancheta.

Jurnalistul și Istoricul Senan Moloney, pretinde că, de fapt, un incendiu care a avut loc cu mai multe zile înainte de ciocnirea Titanicului cu aisbergul ar fi la originea catastrofei.

Fotografiile de atunci, ignorate de anchetatori, care au fost făcute înainte ca vaporul să plece, i-au permis să ajungă la această concluzie. Pe baza acestora, Senan Moloney a scos în evidență petele negre, mari de aproximativ 10 metri care se văd înainte și la dreapta carenei, mai exact, în apropierea zonei unde s-a produs șocul dintre pachebot și aisberg.

Astfel, aceste pete ar fi proba existenței unui incendiu survenit la unul din rezervoarele cu carburant situat în buncărul navei.

O ipoteză ar fi că focul s-ar fi declanșat chiar înainte de a lansa vasul la apă, pe șantierul maritim din Belfast. Pentru Senan Moloney, acest accident ar explica rapiditatea cu care vaporul s-a scufundat, odată ce s-a lovit de aisberg.

În documentarul său, „Titanic: The new evidence”, regizorul a explicat: „Acest naufragiu nu este doar istoria unei coliziuni între un aisberg şi un pachebot. Este un cumul de factori extraordinari care au permis catastrofa: focul, gheaţa şi o neglijenţă criminală”, concluzionând că „acest incendiu era cunoscut de echipaj, care a decis să-l ignore. Titanicul nu ar fi trebuit să fie lansat la apă niciodată”

Sursa: a1.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata