Se spune ca aceasta planta este “darul zeilor” pentru ca proprietatile ei sunt “miraculoase”

Exista o planta care poarta denumirea de “darul zeilor” si care este capabila sa vindece peste 100 de boli, inclusiv chisturile la sani. Cnidoscolus aconitifolius este o planta perena originara din Mexic. Se mai numeste si arborele de spanac.

Iata ce proprietati are:

regleaza nivelul de colesterol;
regleaza nivelul de acid uric din corp;
imbunatateste functionarea creierului si vederea;
creste nivelul de calciu din corp;
trateaza si previne anemia;
trateaza osteoporoza;
regleaza nivelul de zahar din sange;
previne infectiile, durerile in gat, hemoroizii si durerile de cap;
curata ficatul;
echilibreaza metabolismul.

Aceasta planta se consuma sub forma de ceai.

Legenda acestei plante s-a nascut undeva pe Valea Nilului, in urma cu mai bine de cinci milenii. Se spunea ca fusese adusa pe pamant de insasi marea zeita Isis, avand darul nemaivazut de a readuce femeilor sanatatea, pofta de viata si… puterea de seductie. De aceea, era la mare pret, in randul nobilelor de rang inalt de la curtea faraonului.

Si medicii egipteni pretuiau schinduful, pentru ca era planta care-i ajuta pe soldati sa se refaca rapid dupa ranile primite in lupta, ii ajuta pe cei varstnici sa-si mentina tineretea si vigoarea. La noi, creste la noi in zona sud-estica a tarii, in special in judetele Constanta si Braila. De obicei este cultivata, dar in unele zone s-a salbaticit, crescand spontan mai ales acolo unde are caldura suficienta.

Pentru diabetul de tip II se face o cura de 12 luni cu infuzie combinata de schinduf, din care se beau cate 2-3 cani pe zi.

Tratamentul incepe gradat: in prima saptamana se bea doar o cana pe zi, in cea de a doua saptamana se beau doua cani pe zi, abia in a treia saptamana ajungandu-se sa se bea zilnic trei cani de infuzie combinata de schinduf.

Aceasta gradare a tratamentului trebuie corelata cu un control permanent, zilnic, al glicemiei, si cu o indrumare medicala speciala. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina. Atunci cand este tinut si un regim alimentar corect, este posibil ca datorita actiunii schindufului, sa se poata chiar renunta complet la dozele de insulina injectate zilnic.
SURSA

Nota: Acest articol este transmis in scop informativ si va recomandam sa apelati la un (medic) specialist inainte de a incepe orice tratament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata