Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg nu mai vine la Bucureşti din cauza unor probleme de sănătate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu zona zoster şi va participa doar de la distanţă la evenimentele la care era invitat în Germania şi România, a anunţat joi un oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

Stoltenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 la jumătatea lunii mai. La acea dată, el a avut simptome uşoare şi a lucrat de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al NATO, dar se pare că boala i-a provocat sechele.

„Secretarul general va desfăşura vizita sa planificată în Germania (şi România) de la distanţă şi nu în persoană. El a fost diagnosticat cu zona zoster, ceea ce se poate întâmpla după COVID-19, şi lucrează de acasă”, a declarat pentru Reuters reprezentantul NATO.

Jens Stoltenberg urma să se întâlnească joi, la Berlin, cu cancelarul german Olaf Scholz şi să participe vineri, la Palatul Cotroceni, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9).

În schimb, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ar putea ajunge săptămâna viitoare în România, potrivit unor surse.

Discuţiile încă nu s-au finalizat între cele două ţări, dar surse spun că va fi vorba despre o vizită scurtă a preşedintelui francez, doar la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde sunt militari francezi.

Potrivit surselor citate, preşedintele francez Emmanuel Macron ar veni în România pe 14 iunie.

Președintele Franței a mai făcut o vizită în România, în anul 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata