Secretul clătitelor gătite perfect. Ce ingredient trebuie să adaugi în aluat pentru a nu se mai lipi de tigaie?

Ori de câte ori pofta de dulce apare pe neașteptate, o porție de clătite cu ciocolată, dulceață sau fructe reprezintă desertul care se prepară rapid și fără prea mult efort. Chiar dacă în teorie nu e nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru a obține niște clătite delicioase, în practică, puțini sunt cei care reușesc să le gătească perfect.

Tigăi arse, bucătărie plină de fum și o mulțime de timp pierdut pentru a curăța ustensile de bucătărie, așa s-ar traduce încercarea foarte multor persoane de a găti o porție de clătite. Pentru că aluatul este moale, nu puține sunt cazurile în care acesta ajunge să se lipsească de tigaie și să transforme desertul într-un adevărat dezastru.

Unele gospodine obișnuiesc să ungă tigaia cu ulei din abundență și chiar dacă acest truc funcționează și împedică lipirea aluatului de tigaie, clătitele nu vor mai avea aceeași aromă, vor fi uleioase și își vor schimba gustul.

Ce ingredient trebuie să adaugi în compoziția aluatului de clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie?
Nu felul în care sunt prăjite clătitele este important, ci ingredientele folosite în prepararea aluatului. Astfel, există un singur ingredient care nu doar că face ca aluatul să nu se mai lipească de tigaie, ci oferă clătitelor o textură mult mai pufoasă.

Secretul clătitelor gătite perfect este amidonul, potrivit secretele.com. Adăugat în aluatul de clătite, acestea te va ajuta să obții un desert delicios, fără ca aluatul să se mai lipească de tigaie. Pentru prepararea aluatului de clătite ai nevoie de 3 ouă, 500 ml de lapte, 250 grame de făină, mirodenii, un praf de sare, 2 linguri de amidon. Amestecă bine toate ingredientele și gătește clătitele punând un strat subțire de aluat în tigaie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata