Slănină aromată, în saramură: Slănină cu gust intens și delicios! Rețeta
Slănină cu gust intens și delicios – Slănină aromată, în saramură!
Ingrediente necesare: 500 g slănină proaspătă
1,5 L apă
200 g sare
3 frunze dafin
13 boabe piper
3 căței usturoi
5 g piper roșu măcinat
Mod de preparare: Punem apa într-o cratiță și o aducem la punctul de fierbere. Adăugăm sarea, piperul, dafinul și fierbem timp de 3 minute.
Punem slănina într-un vas mare sau într-o caserolă și turnăm deasupra saramura fierbinte. Acoperim slănina cu o farfurie peste care punem o greutate. Saramura trebuie să acopere complet slănina.
Lăsăm deoparte pentru 3 zile. Ulterior, scoatem slănina din saramura și o frecăm cu usturoi mărunțit. Savurați cu poftă! Poftă bună!