Slănină marinată care seamănă foarte mult cu cea afumată – la fel de apetisantă și aromată
O bucată de slănină de casă e cu mult mai gustoasă decât cea din comerț, iar cel mai important e naturală, fără aditivi alimentari și coloranți.Ce ziceți de niște slănină delicioasă asemănătoare la gust cu cea afumată, dar să nu o afumați? Pare incredibil?
INGREDIENTE:
-1 kg de slănină cu straturi de carne;
-2 căpățâni de usturoi;
-3 linguri de piper negru măcinat;
-3 pumni de coji de ceapă;
-5-6 prune uscate;
-2 foi de dafin;
-200 gr de sare;
-2 linguri de zahăr;
-1l de apă.
MOD DE PREPARARE:
1.Dizolvați sarea și zahărul în apă. Adăugați cojile de ceapă, foile de dafin și prunele uscate.
2.Puneți amestecul la foc și îl aduceți până la punctul de fierbere.
3.Tăiați slănina în 2 bucăți a câte 500 gr fiecare.
4.Puneți bucățile de slănină în marinadă și le fierbeți timp de 25 minute la foc mic.
5.Slănina trebuie să stea în marinadă timp de 12 ore.
6.Apoi amestecați usturoiul dat prin presă cu piperul măcinat.
7.Scoateți slănina din marinadă și frecați-o cu amestec de usturoi și piper.
8.Acoperiți slănina cu folie de plastic și dați-o la frigider pentru 1 oră.
9.Această slănină o puteți păstra la frigider timp de 1 săptămână sau mai mult.
10. Dacă aveți nevoie să o păstrați o perioadă mai lungă de timp, atunci dați-o la congelator.
Acum cunoașteți rețeta de slănină delicioasă și aromată și nu vă rămâne decât să o încercați.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!