Soldatul a trebuit să părăsească câinele vagabond, lăsându-l în urmă în Irak – Dar o lună mai târziu

Soldatul a trebuit să părăsească câinele vagabond, lăsându-l în urmă în Irak – Dar o lună mai târziu revederea lor e copleşitoare! Ce a făcut câinele la câteva minute după ce l-a văzut:

Pentru soldaţii plecaţi pe frontul de luptă există prea puţine momente de fericire. Poate doar dorinţa arzătoare de a-i revedea din nou pe cei dragi care îi aşteaptă cu drag acasă şi prezenţa unor prieteni mai puţin neobişnuiţi precum câinii vagabonzi le aduc totuşi o clipă de linişte şi bucurie.

Pentru Ken Wyrsch şi camarazii săi, lunile petrecute pe frontul de luptă din Irak au reprezentat o perioadă foarte grea în care s-au expus în permanenţă unor pericole iminente. Singurele momente de linişte erau acelea în care se aflau în compania unui căţeluş, care fusese găsit din întâmplare. Câinele crescut cu multă dragoste şi grijă de soldaţi a fost botezat Ollie şi cu timpul a căpătat un rol major în ridicarea moralului acestor militari, în special al celui care i-a devenit cel mai bun prieten, Ken Wyrch.

Când a venit însă vremea ca bază militară să fie închisă, iar Ken şi ceilalţi soldaţi să se întoarcă acasă în California, Ollie urma să îşi piardă prietenii pe vecie şi să se întoarcă din nou pe străzi. Dar Ken n-a vrut să lase ca acest lucru să se întâmple. Câinele pe care el l-a descris ca pe un patruped afectuos, nu ca un luptător, nu avea cum să supravieţuiască de unul singur condiţiilor dure din Irak. În consecinţă, Ken a contactat organizaţia „SPCA International” pentru a vedea dacă l-ar putea ajuta să-l salveze pe Ollie şi să-l aducă în Statele Unite.

O lună mai târziu, după un efort incredibil şi multe donaţii generoase, reuniunea mult aşteptată a avut în sfârşit loc. Ollie a ajuns în California, acolo unde avea să înceapă o nouă viaţă plină de iubire şi de grijă, alături de cel mai bun prieten al său. Revederea lor a fost un moment cu totul special. Dacă este posibil ca un câine să găsească modul prin care să-şi arate recunoştinţa profundă, cu siguranţă acesta este. Văzându-i pe cei doi buni prieteni din nou împreună, nu avem cum să nu împărtăşim şi noi aceeaşi bucurie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata