Somnul pe partea dreapta influenteaza sanatatea mai mult decat ai fi crezut

Desi cunoastem ca somnul este vital, pentru ca ne mentine fizic si mental intr-un echilibru, nu este atat de bine cunoscut faptul ca pozitia in care dormim poate, de asemenea, sa ne afecteze foarte mult sanatatea. Oamenii dorm in tot felul de pozitii diferite, cea mai comuna fiind pe spate, pe partea dreapta, fie pe partea stanga, fie curbat in pozitia fetala. Unele dintre aceste modalitati pot ajunge sa ne influenteze negativ, cum ar fi dormitul pe partea dreapta. Aceasta pozitie poate de fapt sa agraveze problemele digestive si sa duca la alte probleme de sanatate care diminueaza calitatea somnului.

Cea mai buna pozitie absoluta in care poti sa dormi este de fapt pe partea stanga. In ceea ce priveste beneficiile globale pe care le are asupra sanatatii corporale, aceasta este mai buna decat oricare dintre caile alternative in care ne putem odihni corpurile noastre obosite.

Iata cateva dintre beneficiile pozitive pe care le poate avea asupra sanatatii tale dormitul pe partea stanga:

Imbunatatirea digestiei – Cand dormi pe partea stanga, corpul tau se afla intr-o pozitie in care este mult mai capabil sa elimine toxinele acumulate care se acumuleaza la nivelul organismului pe parcursul zilei. In acelasi timp, este de asemenea capabil sa extraga si sa utilizeze substantele nuntritive de care organismul are nevoie pentru a functiona eficient si mai rapid.

Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare – Aceasta pozitie pune mai putin stres asupra inimii si a sistemului cardiovascular deoarece inima pompeaza sange la nivelul organismului in mod descendent. Inima ta nu trebuie sa munceasca atat de mult, deoarece sangele curge mai eficient in acest fel, ceea ce duce la o circulatie mai buna si la o presiune mai mica.

Imbunatateste drenajul limfatic si functionarea splinei – Multi dintre noi uitam cat de importanta este eliminarea deseurilor, a toxinelor si a substantelor nedorite care se acumuleaza in corpul nostru. Somnul pe partea stanga ajuta la facilitarea indepartarii acestora, deoarece bila si alte tipuri de deseuri pot calatori mai usor prin corpul nostru din aceasta pozitie In cele din urma, acest lucru duce la o crestere a drenajului limfatic si prin urmare, la mai multe toxine care pararesc corpul nostru, toate mentinand impactul si stresul asupra sistemului nostru la minim.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata