Spală-te de probleme și scapă de mirosul nefericirii: 3 pași obligatorii, care te vor salva

Există oameni de la care miroase a nefericire. De obicei, sunt persoane care arată bine, sunt educate și cumsecade, dar când îi vezi, îți vine să fugi. Și chiar dacă unii încearcă să se dezvolte, se ocupă cu sportul, cu yoga și încearcă să dea impresia că totul e bine, că ei luptă, de la ei oricum miroase a nefericire. Și așa cum e mirosul lor, ei nu-l simt, îl simt doar cei din jur.

Îndrăznesc să presupun că o cauză esențială a acestei stări este descompunerea cunoștințelor. Atunci când cantitatea de informație consumată este de câteva ori mai mare decât capacitatea de asimilare – are loc o intoxicație informațională. Ceea ce, la rândul său, duce la stagnarea și descompunerea energiei.

Dacă tu ai înțeles, până în profunzime, dar nu faci nimic – energia începe să stagneze, provocând un dezechilibru intern și o insatisfacție permanentă. Din această cauză se spune că atunci când pornești pe drumul autodezvoltării, nu există cale întoarsă. Dacă ai primit anumite cunoștințe, folosește-le.

Cum să te speli și să scapi de mirosul durerii interioare?

0. Nefericirea are un alt miros și cei din jur îl simt

Punctul „0” este fraza fără de care celelalte nu au sens. Trebuie mai întâi să înțelegi cât este de dezgustător să fii un om nefericit. Încearcă să conștientizezi spre cine se trag oamenii buni? Spre cei calmi și mulțumiți… iar cei nefericiți atrag persoane și mai nefericite.

1. Plângerile – sunt una dintre cauzele mirosului „înțepător”

În comunicarea cu oamenii infectați de nefericire întotdeauna există și plângeri: pe sine, pe lume, pe nedreptate. Ei nu sunt mulțumiți de nimic ce-i înconjoară și cu ce se confruntă. Și soluția e foarte simplă, dar dureroasă: încetează să te mai plângi, încetează să mai fii nemulțumit! Primele 2 săptămâni poate să fie greu, să mai scapi câte o vorbă de acest gen, pentru că psihicul o să protesteze. Important să reziști 21 de zile, după asta va fi mult mai ușor.

2. Abordarea – „Îmi ești dator”

Există oameni care se comportă așa de parcă toți le sunt datori cu ceva. Problema lor constă în faptul că ei cred că nu vor mai fi nefericiți atunci când cei din jur le vor oferi ceva. De obicei, e vorba de dragoste, bani, comunicare și siguranță. Și asta se întâmplă din cauza incapacității de a se face singuri fericiți. Ține minte: nimeni nimănui nu-i este dator cu nimic.

Unicul lucru care te va face fericit și te va scăpa de tot ce am vorbit mai sus este iubirea. Iubește viața, oamenii, ceea ce faci! Doar așa vei fi fericit, atât de fericit încât vei putea împărți din ea și cu alții.

Olesea Novicova

sursa: eushtiu.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata