Stapana isi intreaba cainele despre adidasul disparut

Azlan este un caine adorabil din rasa Husky, care de aceasta data se pare ca le-a pus gand rau pantofilor sport ai stapanei sale.

Aceasta pereche de tenisi nu se afla numai in preferintele femeii, ci si in cele ale simpaticului patruped, iar intr-una din zile aceasta a constatat cu stupoare ca un pantof disparuse fara urma.

Privirea vinovata de pe chipul patrupedului sau trada insa locul in care ar putea fi ascuns pantoful sport si a fost nevoie de o singura intrebare pentru ca misterul sa fie elucidat.
Azlan a devenit foarte vocal in momentul in care stapana sa i-a cerut sa ii inapoieze pantoful, insa chiar si asa el a fost nevoit sa se conformeze.

Azlan a mers la locul unde stia ca ascunsese acest pantof si s-a intors cu el in gura. Stapana sa i-a multumit apoi si l-a rugat ca acest incident sa nu se mai repete.
Chiar daca uneori Azlan se dovedeste a fi tare neascultator, de aceasta data el s-a conformat intocmai spuselor stapanei sale.

Câinii din rasa Husky siberian, renumiţi mai ales datorită ochilor lor albaştri, sunt inteligenţi, sociabili, plini de energie şi au un devotament deosebit faţă de stăpân şi familie.

Aspectul exotic, asemănător cu cel al lupilor, face ca această rasă să fie foarte atrăgătoare pentru mulţi oameni.

Originari, după cum le-o arată şi numele, din Siberia, reprezintă una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Siberia este o regiune renumită pentru temperaturile extrem de scăzute, ca atare rasa Husky este una puternică şi adaptată acestor temperaturi.

Având o forţă fizică impresionantă, putere de muncă şi abilitatea de a se integra în haite mici, aceşti câini au fost crescuţi de eschimoşi, care îi foloseau pentru a trage săniile, precum şi la vânătoarea de reni. Au fost aduşi în Alaska în anul 1909, potrivit site-ului www.toateanimalele.ro.

În zilele noastre, pe lângă faptul că sunt folosiţi în continuare la tragerea săniilor şi la concursurile de sănii trase de căini, câinii Husky au devenit animale de companie tot mai populare şi mai îndrăgite.

Ochii au formă alungită şi sunt poziţionaţi uşor oblic. Culoarea albastra a ochilor este o caracteristică a rasei, dar nu este obligatorie.

Ochii pot fi, de asemenea, maronii sau de culoarea chihlimbarului. Există exemplare care au un ochi albastru şi unul de culoarea chihlimbarului.

Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, cu vârfurile uşor rotunjite.

Culoarea nasului trebuie să fie în concordanţă cu culoarea de bază a blănii (cei cu blana predominant neagră, cenuşie sau brună au nasul negru, cei cu blana roşcată au nasul maro închis, iar cei albi au nasul rozaliu), potrivit site-ului amintit.

Câini utilitari, de talie medie, au un corp puternic şi musculos.

Blana este alcătuită din două straturi şi trebuie să fie plăcută la atingere, cu textura netedă. Culorile acesteia pot varia de la negru până la alb complet.

Blana este uşor de periat şi de îngrijit. Se recomandă perierea săptămânală în cea mai mare parte a anului, precum şi perierea zilnică în perioadele de năpârlire abundentă (primăvara şi toamna).

Câinele din rasa Husky siberian are nevoie de companie, să simtă că face parte din familie.

De asemenea, are nevoie de multă activitate fizică, de multă instruire şi de exerciţii pentru a putea fi menţinute un comportament adecvat, sănătatea şi buna dispoziţie.

Deoarece au fost formaţi ca şi câini de tras sania, sunt dotaţi cu rezerve de energie şi rezistenţă.

Ca atare, ar trebui să-şi ia un exemplar Husky numai cei care dispun de suficient timp şi energie pe care să le acorde acestui câine.

Dresajul este dificil, cere multă răbdare şi consecvenţă, deoarece câinii Husky sunt încăpăţânaţi.

Dresajul, ca şi socializarea faţă de oameni şi de alte animale de companie trebuie începute încă de când câinele Husky este pui.

Adoptarea unui Husky înseamnă implicit adoptarea unui stil de viaţă activ. Îi plac plimbările lungi, drumeţiile, să îşi însoţească stăpânii la jogging sau la plimbările cu bicicleta.

Fiind de talie medie, poate sta alături de stăpânii săi şi într-un apartament, dar aceasta nu este cea mai fericită variantă pentru creşterea unui Husky.

Dimpotrivă, dacă are la dispoziţie o curte mare, câinele Husky se va juca acolo ore întregi.

De asemenea, îi place la nebunie să se joace şi să alerge alături de alţi câini, spre exemplu în parcurile amenajate special pentru ei.

Este recomandat să nu fie lăsaţi niciodată nesupravegheaţi nici chiar în curte.

Este bine să nu fie lăsaţi singuri, deoarece se plictisesc uşor şi pot avea tendinţe de comportament distructiv.

Se comportă bine faţă de alte animale de companie dacă sunt crescuţi împreună de mici. Fiind prietenoşi cu străinii, câinii Husky nu sunt buni câini de pază.

Câinele Husky se simte cel mai bine în anotimpurile reci, iar dacă temperaturile sunt mai ridicate câinele nu trebuie să fie suprasolicitat, pentru a se evita supraîncălzirea acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata