Stapanul isi striga cainele sa intre in casa

Orice caine isi doreste sa petreaca foarte mult timp in aer liber, iar acest lucru se potriveste de minune si in cazul patrupedei din aceste imagini.

Tasha adora sa se joace in curtea casei, iar atunci cand stapanul sau ii da semnalul ca trebuie sa intre in locuinta, aceasta face tot posibilul pentru a se fofila.

Se pare insa ca a gasit cea mai ingenioasa solutie, iar imaginile de fata o dovedesc din plin.

Atunci cand stapanul sau o cheama, Tasha se ascunde in spatele unui ghiveci si sta acolo pana cand aude ca usa de la intrare se inchide.

Ea isi ridica apoi capul discret pentru a se asigura inca o data ca poate iesi din ascunzatoare.

Aude insa ca usa de deschide din nou si stapanul sau incearca inca o data sa ii dea de urma si aplica aceeasi strategie.

Canicula deja ne-a lovit deja. Caldura este foarte greu de suportat de noit toti, dar si de cateii nostrii.

Am putea spune ca pentru ei e chiar mai dificil. Cum ei nu au glande sudoripare, termoreglarea se face doar prin respiratie.

Asa ca intelegeti acum de ce sta cu gura deschisa si limba de o schioapa afara. Plus gafaitul acela intens.

Ii cald de nu mai poate, iar noi trebuie sa-l ajutam sa se racoreasca. In continuare vom vorbi despre cum trebuie sa ne ingrijim cainele pe timpul verii, cand termometrele o iau razna in sus.

Atentie deosebita trebuie acordata raselor de caini brahiocefalice, adica cele cu botul scurt: Boxer, Bulldog, Pechinez s.a.

Ele au dificultati in respiratie si reglarea temperaturii interne din cauza botului scurt, deci si o suprafata mai mica prin care se pot racori.

Deasemena rasele cu par negru si blana foarte deasa necesita o atentie mai deosebita deoarece se incalzesc mai tare la soare, respectiv blana deasa actioneaza ca un palton, deci mentine caldura in corp, ceea ce vara nu e tocmai de dorit.

Indicat este ca la inceputul sezonului cald cainii sa fie tunsi, mai ales cei mentionati mai sus, cu blana deasa (Collie, Ciobanesti romanesti, Husky, Ciobanescul german s.a.).

Blana mai scurta asigura o ventilatiei mai buna a pielii si un confort deosebit cainelui.

In plus va va fi mai usor sa detectati eventualii paraziti externi (in special capuse) care roiesc in acest anotimp si pe care cainele le poate lua in timpul plimbarii zilnice.

Aveti grija insa sa nu scurtati prea mult blana cainilor. Un strat de cativa centimentri de par este util pentru a-i proteja de arsurile solare.

Ca si oamenii si ei pot dobandi arsuri ale pielii, cu atat mai mult cu cat piele lor este si mai sensibila, daca nu este aparata de par.

In cazul in care foarfeca a scapat mai adanc in blana cainelui sau doar ca masura suplimentara de protectie anti-arsuri puteti aplica pe pielea cainelui o lotiune de protectie solara speciala pentru caini care se gaseste in pet-shopuri.

Nu folositi lotiune de plaja pentru oameni deoarece contine zinc, toxic pentru pielea cainelui.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata