Statiunea din Romania care s-a transformat dintr-o balta de namol pentru bivoli, intr-o atractie turistica de top

În doar cinci ani de când şi-a deschis porţile staţiunea Băile Figa a reuşit să atragă sute de mii de turişti. Anul trecut peste 200.000 de turişti din Ardeal dar şi din Moldova au trecut pragul complexului balnear. Cum a reuşit unul dintre cei mai apreciaţi primari din ţară să transforme în mai puţin de cinci ani, o baltă de nămol unde se scădau bivolii în una dintre cele mai apreciate şi de succes staţiuni din România? Simplu! „Cu încredere şi viziune”, spune edilul.

Istoria statiunii Figa a inceput 2008, cand zona a fost inclusa intr-un proiect, finantat din fonduri PHARE, in valoare de 4,2 milioane de euro. 1,8 milioane de euro au fost alocati pentru amenajarea statiunii Baile Figa, restul banilor mergand la baile de la Cojocna si la Dej. In primul an de la terminarea lucrarilor, peste 20.000 de turisti i-au trecut pragul. In 2011 administratia orasului a amenajat un rau pe care oamenii se pot plimba cu colaci de mari dimensiuni. In 2012 a urmat amenajarea unui nou bazin cu apa dulce si a unui bazin rustic cu namol dar si a unui jacuzzi exterior. Un an mai tarziu statiunea avea deja un mini Aqualand
In 2016, autoritatile au pregatit un nou bazin cu apa dulce, au extins zonele de plaja, au adus nisip si umbrelute si se pregatesc pentru a monta un nou topogan, de mari dimensiuni, pentru iubitorii de adrenalina.

„Reteta de succes a Bailor Figa e increderea si viziunea pentru ca atunci cand ai o perspectiva, ai un proiect, trebuie sa fie sustinut si sa ai multa incredere ca se poate implementa. Baile Figa sunt o reteta de succes. Ne pregatim pentru noul sezon si cel mai important este sa urmaresti acest proiect de aproape si sa vi intotdeauna cum imbunatatiri. E nevoie de multa intretinere, reabilitari tot timpul si sa fie si o oferta convenabila pentru cea mai mare masa de turisti care au mai multe criterii pe baza caruia aleg o locatie” a dezvaluit pentru Gandul, „reteta succesului” primarul orasului

În 2011 administraţia oraşului a amenajat un râu leneş pe care iubitorii de apă se pot plimba în voie cu colaci de mari dimensiuni. În 2012 a urmat amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat. Iar investiţiile au continuat an de an.

Şi sezonul 2016 vine cu noi surprize pentru turiştii care aleg să-şi petreacă câteva zile de relaxare, la Băile Figa. Autorităţile au pregătit un nou bazin cu apă dulce, au extins zonele de plajă, au adus nisip şi umbreluţe şi se pregătesc pentru a monta un nou topogan, de mari dimensiuni, pentru iubitorii de adrenalină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata