Staţiunea din România care s-a transformat dintr-o baltă de nămol pentru bivoli, într-o atracţie turistică de top

Istoria staţiunii Figa a început 2008, când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE, în valoare de 4,2 milioane de euro.

1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa, restul banilor mergând la băile de la Cojocna şi la Dej. În primul an de la terminarea lucrărilor, peste 20.000 de turişti i-au trecut pragul.

În 2011 administraţia oraşului a amenajat un râu pe care oamenii se pot plimba cu colaci de mari dimensiuni. În 2012 a urmat amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja un mini Aqualand

În 2016, autorităţile au pregătit un nou bazin cu apă dulce, au extins zonele de plajă, au adus nisip şi umbreluţe şi se pregătesc pentru a monta un nou topogan, de mari dimensiuni, pentru iubitorii de adrenalină.

„Reţeta de succes a Băilor Figa e încrederea şi viziunea pentru că atunci când ai o perspectiva, ai un proiect, trebuie să fie susţinut şi să ai multă încredere că se poate implementa. Băile Figa sunt o reţetă de succes.

Ne pregătim pentru noul sezon şi cel mai important este să urmăreşti acest proiect de aproape şi să vi întotdeauna cum îmbunătăţiri. E nevoie de multă întreţinere, reabilitări tot timpul şi să fie şi o ofertă convenabilă pentru cea mai mare masă de turişti care au mai multe criterii pe baza căruia aleg o locaţie” a dezvăluit pentru Gândul, „reţeta succesului” primarul oraşului

a1.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata