STATUL ITI DA 1.450 lei. Cine va primi. VERIFICA daca ESTI PE LISTA

Institutiile publice vor acorda angajatilor vouchere de vacanta, in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, in valoare de 1450 de lei/salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie, conform OUG publicata pe 30 iunie in Monitorul Oficial.

De la 1 decembrie 2018 institiile publice vor acorda angajatilor vouchere de vacanta a caror valoare este echivalentul unui salariu de baza minim brut pe tara, garantat in plata, se arata in OUG.

Voucherele nu pot fi folosite decat la hotelurile si pensiunile din tara, numai de catre titularul acestora, fiind considerata contraventie, sanctionata cu amenda, acceptarea acestor tichete de vacanta de la alte persoane decat titularul.

Tot contraventie este considerata si comercializarea voucherelor, fapta de a da rest in bani la voucherul de vacanta, diminuarea valorii nominale a acestora si vanzarea de catre agentiile de turism la un pret mai mare a aceluiasi pachet de servicii achizitionat cu vouchere de vacanta, fata cel achitat cu alte mijloace de plata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata