Sticlă cu alcool, căzută din buzunarul unui profesor la ore

Anchetă într-o şcoală din Dolj, unde un învăţător ar veni băut la ore. Părinţii elevilor spun că bărbatul de 39 de ani miroase a alcool şi este recalcitrant. Acesta neagă, dar scandalul a ajuns până la director, care a chemat poliţia ca să-l verifice pe dascăl cu etilotestul.

– Domnul profesor la prima oră a fost în stare de ebrietate de nici nu putea să stai lângă dânsul.
– Nu e adevărat! Eu am picături pentru că am conjunctivită.

În faţa părinţilor care au venit la şcoală ca să îi ceară să renunţe ori la alcool ori la catedră, învăţătorul a găsit explicaţia pentru ochii roşii: are o inflamaţie.

Cât despre mirosul de băutură, admite că a golit câteva pahare, dar în timpul liber. Câţiva elevi au povestit însă altceva.

– În una din zile, când a început anul școlar, copiii văzând în clasă, i-a căzut sticla de băutură din buzunar.

George Ştiucă, învăţător Şcoala Gimnazială Pleşoi: „Telefonul mi-a căzut din buzunar, nu sticla de băutură, că nu eram tâmpit să merg cu băutura la mine. După program pot să consum, e problema mea personală.”

În timp ce dascălul se apără, părinţii elevilor lui au o mare problemă.

– Nu vor să mai vină la școală când îl văd pe domnul băut.

Dascălul acuzat că vine băut la ore a fost reclamat de părinţi la inspectoratul şcolar. Iar primarul localităţii vrea să cumpere un alcooltest ca să pună capăt scandalului.

Ion Ionescu, primarul comunei Pleşoi: „Și aşa avem dovezi şi îi desfacem contractul de muncă.”

Învăţătorul are aproape două decenii vechime în învăţământ şi a fost transferat la şcoala din Pleşoi anul trecut, în urma unui scandal asemănător cred părinţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata