Știi cicatricea pe care mulți o avem pe brațul stâng? Toți cred că e de la un vaccin, dar adevărul este altul. Ce reprezintă de fapt acest semn și cum l-am căpătat

Dacă în momentul în care privești cu atenție partea superioară a brațului stâng observi un semn care pare că seamănă cu o cicatrice, trebuie să știi că, în general, acea mică, sau, după caz, mare, cicatrice, este o urmă a vaccinului antivariolă.
Potrivit secretele.com, înainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

Însă acest lucru nu explică de ce cicatricile sunt atât de mari la unii oameni, adevărul este puțin altul.
După vaccinare, zona se vindeca în câteva săptămâni, însă pentru a fi făcut vaccinul, un ac bifurcat era băgat în soluția ,,vaccinia”, iar brațul persoanei era ,,ciupit” de mai multe ori.

O cantitate mică de vaccin era introdusă în organism de fiecare dată când acul rupea pielea, iar în acest fel se formau bășici.

Cicatricile sunt mai mari în cazul unor persoane deoarece aceștia au pielea mai sensibilă și după vaccinare au avut mai multe astfel de bășici.
Imediat după vaccin, apărea o mică umflătură chiar în zona cu pricina, care ţine 6-8 ore. Apoi, umflătură dispărea iar aspectul pielii revenea la normal, însă după 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o muşcătura de ţânţar, potrivit a1.ro.

Această umflătură începea să crească și forma un nodul care se spărgea și elimina fluide, în acest fel se forma o ,,bubă” care se vindeca, însă lăsa o cicatrice pe viață.

Potrivit aceleiași surse, virusul variolă a dispărut complet la nivelul populaţiei în anii 1980, când vaccinarea antivariola a fost complet oprită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata