Studiile demonstrează că tăticii au o influență mai mare asupra fetelor decât mamele

În societatea de astăzi, unde există mult mai multe mame singure decât în trecut, există tendința de a crede că o femeie poate crește și educa un copil pe cont propriu. Cu toate acestea, studiile recente indică faptul că acest lucru este departe de adevăr. Fetele, în special, au mare nevoie de ambii părinți. Relația lor cu tăticii este una deosebită și pentru a se dezvolta armonios din punct de vedere emoțional au nevoie de atenția tatălui.

1. Din punct de vedere emoțional

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Psihologiei Familiei, fetele care au relații bune cu tații lor sunt mai puțin susceptibile în a dezvolta anxietate și depresie, în plus, fac față stresului cotidian mult mai ușor. De asemenea, ele cresc femei deschise, care vorbesc mult mai confortabil despre sentimente lor și pot creea relații de cuplu sănătoase.

Lucrurile precum valorile personale, imaginea de sine, relațiile, sexualitatea și un sentiment de control asupra propriei vieți sunt chestii pe care tații le ajută să le dezvolte. Atunci când un tată formează o relație apropiată și profundă cu fiica lui, el o ajută să creeze o imagine pozitivă de sine și îi permite să stabilească un sentiment de control asupra vieții ei, care, ulterior, o va îndrepta 100% spre succes.

2. Din punct de vedere practic

Pe lângă faptul că au un impact emoțional puternic, tații au, de asemenea, un efect profund asupra sănătății fizice și financiare a fiicelor lor. Potrivit unui alt studiu, care a fost făcut de Rutgers, fetele care au un tată care este implicat activ în viață lor, au mai multe șanse de a avea un mod de viață sănătos și o formă fizică bună, decât cele care au părinți neimplicați sau absenți. Ei le pot asigura stabilitatea financiară și fizică, ceea ce este foarte important pentru o femeie.

3. Implicarea timpurie

Implicarea mai devreme a taților este ceva relativ nou. Este minunat când tăticii se implică activ în timpul sarcinii, chiar asistă la naștere. Aceste lucruri îl fac mai conștient de gradul de responsabilitate. Nu este nimic mai frumos, decât să vezi pe stradă tătici cu cărucioare. Deși copii nu au memorie, ei au memorie afectivă foarte dezvoltată, iar dacă mamele sunt liniștite și în siguranță- copii simt acest lucru.

4. Rolul mamelor

Este important de menționat că, deși rolul tatălui este cu siguranță important în viața unei fete, aceasta nu trebuie să diminueze rolul pe care îl au mamele. Mamele pot furniza informații valoroase și sfaturi despre ceea ce înseamnă să fii o femeie și sunt cele care își vor ghida fiicele în etapa adolescenței.

Ambii părinți trebuie să se implice activ și conștient în educația copiilor. Rolurile trebuie împărțite cu grijă și dragoste. Familia este cel mai sfânt loc, el trebuie să fie puterea și mândria voastră. Desigur că trebuie să investim în ea, să petrecem mult timp prețios cu cei dragi. Pentru că ele rămân cele mai frumoase amintiri din viață.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata