„Sunt Nelu și am 50 de ani. În blocul în care locuiesc s-a mutat recent o doamnă și mi s-au aprins călcâiele după ea. Când ne-am întâlnit în faţa liftului sau la cutia de scrisori am…”

Dragă Adela,

Sunt Nelu, am 50 de ani şi în momentul de faţă sunt singur. Am divorţat acum 5 ani de nevastă-mea, cu care am fost căsătorit 15 ani. Nu ne mai înţelegeam, aşa că am decis să ne vedem fiecare de viaţa sa, separat. Locuiesc singur, într-un apartament de 3 camere care mi-a rămas după divorţ (ea şi-a găsit o altă locuinţă). În blocul în care locuiesc s-a mutat recent o doamnă.

Din puţinele conversaţii pe care le-am avut până acum, când ne-am întâlnit în faţa liftului sau la cutia de scrisori, am aflat că are 42 de ani şi, ca şi mine, este divorţată şi fără copii. Recunosc că, doar în urma acestor mici interacţiuni, mi s-au aprins puţin călcâiele după ea, însă nu ştiu cum aş putea să o abordez, să o invit la o întâlnire, fără să creadă că sunt un om dubios. Mi-aş dori tare mult să aflu mai multe despre ea şi să văd dacă pot să încep să o curtez. Tu cum m-ai sfătui să procedez?

Adela răspunde:
Dragă Nelu,

Într-adevăr, după o anumită vârstă ne facem prea multe gânduri pentru lucruri care ar trebui să meargă de la sine. De unde nu știi că ea nu își imaginează în taină că o vei invita în oraș? Cel mai cinstit ar fi să-i spui pe față ce simți. Fără prea multe amănunte, ca să se simtă forțată cumva, dar cu un ferm îndemn la acțiune.

Invit-o la o cafenea plăcută, unde se poate sta de vorbă liniștit la o masă. Cu prima ocazie când îți iese în cale – ai voie și să îi ieși în cale neîntâmplător – întreab-o dacă știe despre acel loc. Spune-i câteva lucruri despre el: ”e liniștit”, ”fac o cafea bună” etc. Și nu-ți pune toate speranțele lumii în această întâlnire. Gândește-te, tu nu o cunoști pe această doamnă, ai văzut-o doar de câteva ori și ți-ai făcut niște gânduri despre ea. Nu știi cât de bine vă potriviți într-adevăr.

Nu te duce cu iluzii până la cer, lasă lucrurile să meargă de la sine. Pentru început, încercați doar să fiți prieteni. Povestiți-vă experiențele de viață, împărtășiți-vă învățămintele. Dacă se înfiripă ceva mai mult, foarte bine. Dacă nu,măcar nu a stat fiecare în găoacea lui, măcar ați câștigat un prieten. Dacă te duci la ea cu această atitudine, ai toate șansele ca ea să se deschidă față de tine. Dat fiind că a trecut printr-un divorț, șansele ca ea să fie afectată emoțional sunt foarte mari. E clar că nu mai dorește și alte probleme. Cu cât o iei mai ușor, cu atât mai bine.

Sursa: libertatea.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata