„Sunt o femeie de 29 de ani, sunt măritată de trei ani și lucrez într-o firmă cu vreo 25 de angajați. Am plecat recent într-un team building. Acolo ne-am îmbătat aproape toți, iar aproape jumătate dintre noi, 5 fete și 7 băieți, ne-am retras într-o cameră de la pensiunea la care eram cazați și am făcut amor în grup….Mi-e teamă să nu ajungă la urechile soțului meu”

Dragă Adela,
Am nevoie de un sfat. Sunt o femeie de 29 de ani, sunt măritată de trei ani și lucrez într-o firmă cu vreo 25 de angajați. Am plecat recent într-un team building. Acolo ne-am îmbătat aproape toți, iar aproape jumătate dintre noi, 5 fete și 7 băieți, ne-am retras într-o cameră de la pensiunea la care eram cazați și am făcut sex în grup. Eram cu mințile tulburi din cauza alcoolului, consumaserăm și niște substanțe interzise și nu ne-am dat seama ce facem, ne-a luat valul. Bineînțeles că și ceilalți din firmă știu ce s-a întâmplat acolo, iar marea mea teamă este că e o chestiune de timp până când cineva va povesti și altora ce s-a întâmplat, iar toate acestea vor ajunge la urechile soțului meu, iar căsnicia mea va fi distrusă. Cum să abordez această problemă? Trăiesc într-un stres continuu din acea zi, când am făcut cea mai mare prostie din viața mea.

Adela răspunde:
Draga mea,

Dacă soțul tău ar veni la tine și ți-ar povesti că a luat parte la o orgie, ca urmare a faptului că era beat și a consumat niște substanțe interzise, cum ai reacționa? De fapt, ție ți-e frică pentru că te gândești cum ai face tu în locul lui. Dar acum, având în vedere experiența prin care ai trecut, poți avea o înțelegere mai amplă a fenomenului. Te temi că, de acum înainte, și soțul tău poate veni cu pretenția să aibă și el aceeași libertate, și de fapt asta înseamnă pentru tine distrugerea căsniciei. Suferi, pentru că, de fapt, tu ai distrus-o deja – sau, cel puțin, așa crezi tu acum.

Câtă vreme îți va fi frică să-i acorzi și soțului tău aceeași libertate, vei suferi din cauza acestui ”grav secret”. Nu știu ce fel de om este soțul tău, dar dacă tu te eliberezi de această frică, dacă te decizi în adâncul sufletului tău că și el poate trece prin aceeași experiență fără ca relația voastră să fie distrusă, atunci abia vei reuși să te liniștești. Nici măcar nu mai e nevoie să îi spui. Dacă va afla de la altcineva, atunci tu vei spune: ”Da, e adevărat. N-am vrut să-ți spun pentru că nu mă laud cu ce-am făcut, dimpotrivă, mi-e rușine. Dar câteodată nu ai cum să afli cât de greșit este un lucru până când nu treci prin el. Poți să încerci și tu dacă nu mă crezi, te înțeleg. Eu mi-am dat seama că nicio experiență sexuală nu se compară cu ce avem noi, așa că de acum înainte poți să fii sigur de fidelitatea mea. Dacă poți, iartă-mă. Dacă nu, îmi asum. Fă ceea ce crezi tu de cuviință ”.

Genul acesta de discurs dezarmează. Soțul tău va fi încurajat să fie înțelegător, în loc să te judece. În definitiv, o căsnicie nu funcționează cu adevărat dacă nu există și momente de profundă prietenie între soți. Cât despre detalii, îi poți spune că mai mult ai asistat decât ai participat, că oricum nu-ți mai amintești și că ești decisă să nu mai repeți așa ceva niciodată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata