Sunt prea bătrână pentru asta. Lucruri pe care nu le mai fac după 50 de ani și îți recomand și ție

Cu 25 de ani în urmă îmi plăcea să răsfoiesc reviste în care studiam ultimele tendințe de modă și frumusețe, căutam sfaturi cum să previn apariția ridurilor și cum să cuceresc bărbații.

În prezent, din obișnuință mai citesc articole despre „cum să nu îmbătrânești” și alte prostii și iată ce vreau să le spun celor ce au acum 25-30 de ani.

Nu pierdeți timpul!

E mișto să îmbătrânești. Eu am luptat jumătate de viață cu îmbătrânirea și ea a învins. De ce am irosit atâta timp? De ce nu am „capitulat” de la început ca să trăiesc mai simplu, nu știu…

Eu m-am prefăcut toată viața: m-am străduit să fiu mai comunicabilă, mai tânără, mai stilată. Am pierdut zeci de mii de ore pentru vopsirea rădăcinilor albe și verificarea greutății. A venit timpul să declar – ajunge!

Cu un an în urmă am încetat să-mi mai vopsesc părul, am renunțat la diete, m-am asigurat doar că mănânc echilibrat și gustos. Da, am adăugat 10 kilograme, dar nu-mi mai pasă.

Am renunțat la sală, alerg doar cu câinele în parc, nu-mi mai cumpăr o groază de produse cosmetice scumpe: am un rimel, un fond de ten și un creion de sprâncene – e suficient.

Am 52 de ani, dar mă simt ca la 30. Posibil unii vor spune că am ales calea cea ușoară, am cedat: dar eu vreau să fiu fericită pur și simplu și nu în pofida..

Deja sunt bătrână pentru unele lucruri:

1. Pentru a tăcea

Dacă vreau ceva să spun, spun, fără să mă gândesc dacă voi fi înțeleasă sau ce vor crede alții. Este problema lor. Dacă cineva mă supără, eu nu mai rabd, îi arăt spre ușă și îi spun tot ce nu-mi place.

2. Pentru a-mi face griji în privința exteriorului

Soțul meu mi-a propus într-o dimineață să luăm micul dejun la cafenea. Aveam părul nespălat, blugii îi îmbrăcasem deja de câteva ori, tricoul necălcat… cu câțiva ani în urmă i-aș fi spus că nu sunt gata să ies undeva. De data aceasta nu m-am mai gândit la ce vor crede oamenii. Soțul m-a văzut cum arăt, dacă m-a invitat, înseamnă că pentru el nu contează dacă mi-am spălat capul sau nu. Apropo, nu-mi mai calc tricourile, mă asigur doar să fie curate.

3. Pentru a avea slăbiciuni

Deja nu mai am slăbiciuni. Sunt dorințele mele și le realizez. Nu-mi mai este rușine să citesc un roman de bulevard, să ascult Lady Gaga sau să mănânc o prăjitură la ora 2 noaptea.

4. Pentru a purta încălțăminte incomodă

Încălțămintea este pentru a merge confortabil. Ea trebuie să fie moale, comodă, potrivită vremii de afară și mărimii piciorului. Și da, pot încălța ciorapi în sandale.

5. Pentru a-mi cere scuze că e dezordine

Îmi cer scuze, m-ați angajat ca să mențin curățenia în casă? E casa mea. Nu am avut dispoziție să fac ordine – care e treaba voastră?

6. Pentru a aduna lucruri inutile

Am scos din vocabular expresia „Și dacă o să-mi trebuiască?”. Dacă nu știu la ce-mi trebuie acum un lucru, înseamnă că va merge la gunoi.

7. Pentru a fi optimistă

Nu, nu în orice om este ceva bun. Unii oameni sunt rahat din cap până în picioare. Eu nu voi mai pierde nicio secundă din viața mea ca să caut prin acest rahat ceva bun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata