Tanara il astepta pe acest tanar sa danseze cu ea, iar ce a urmat a fost filmat din cele mai bune unghiuri:)))Iar blonda e superba:

Studii recente si cercetari realizate in mod continuu arata ca dansul aduce beneficii si pe partea psihica. Spre exemplu, jurnale de cercetare de la universitati celebre arata ca experimente precum invatarea stilului de dans cha-cha de catre un grup de adulti (varsta inaintata), in sesiuni bisaptamanale sustinute timp de 6 luni de zile a contribuit la imbunatatirea memoriei si functiilor cognitive ale participantilor. Cercetarile s-au extins si mai mult, ajungandu-se la concluzia ca dansul poate ajuta si la reducerea riscului aparitiei dementei.

S-a dovedit de asemenea si faptul ca persoanele ce sufera de maladia Alzheimer pot sa isi aminteasca evenimente uitate, astfel de amintiri fiindu-le declansate de pasi de dans pe care ii cunosteau. Este binecunoscut faptul ca miscarea si exercitiile fizice cresc nivelul de activitate cerebrala, implicit stimuland si dezvoltarea celulelor nervoase. Dansul, care implica memorarea si amintirea secventelor de pasi si miscari, imbunatateste astfel memoria si functiile cognitive.

Imbunatatirea abilitatilor de socializare reprezinta un alt beneficiu aduse de dans. Integrarea intr-un grup devine mult mai facila, deschiderea catre societate de asemenea – elemente de foarte mare ajutor in cazul formarii si dezvoltarii copiilor. Nu doar acestia au parte insa de avantajul socializarii – la orice varsta se poate forma o legatura puternica intre persoane pasionate de aceeasi arta: dansul.

Beneficii de ordin fizic si psihic, imbunatarirea rezistentei la efort dar si a memoriei, o stare generala de bine – toate aceste elemente caracterizeaza forma de arta cu cea mai mare raspandire pe mapamond – dansul.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata