Tânărul rus care urma să fie supus primului transplant mondial de cap a renunţat la operaţie şi s-a căsătorit

Tânărul cu dizabilităţi din Rusia, pregătit să fie cobai pentru primul transplant de cap făcut vreodată, a renunţat pentru că s-a îndrăgostit. Bărbatul, care s-a oferit să fie voluntar a anulat totul, după ce a hotărât să se căsătorească.

Dr. Sergio Canavero a fost cel care a acceptat să efectueze controversatul transplant de cap, cobai fiind Valer Spiridonov, dar acest planuri s-au desfiinţat, după ce pacientul s-a îndrăgostit şi s-a căsătorit.

Cu o afecţiune extrem de gravă, Valery Spiridonov, în vârstă de 33 de ani, a fost gata să îşi lase capul să fie tăiat de profesorul Sergio Canavero, denumit de altfel „Dr. Frankenstein”, pentru a fi ataşat unui corp nou şi sănătos, în chirurgia experimentală.

Controversatul medic italian a primit finanţare pentru cercetarea sa în China, în timp ce rusul, care a devenit faimos pentru disponibilitatea sa de a fi decapitat pentru ştiinţă, şi-a găsit identitatea şi îşi apreciază acum viaţa alături de soţia sa.

Valery, expert în calculatoare, a lucrat timp de doi ani cu doctorul Canavero, dar acum, primele încercări ale medicului de a interveni în chirurgia futuristică vor fi făcute pe voluntari chinezi, nu pe el.

Tânărul rus a dezvăluit şi faptul că avea suspiciuni legate de ceva ce nu ar merge bine în întreg procesul, mai ales că mulţi alţi medici au denigrat experimentul, ca fiind „imposibil din puncte de vedere ştiinţific”.

Între timp, rusul s-a mutat în America, la Universitatea din Florida, unde studiază analiza computerizată a emoţiilor. Într-o postare recentă, Valery a dezvăluit şi identitatea soţiei sale, Anastasia Panfilova, în vârstă de 30 de ani, dar şi a fiului lor, recent născut.

Imaginea reprezintă un tată mândru alături de copilul său, mai ales că naşterea acestuia este o întâmplare impresionantă. Tânărul rus de altfel suferă de boala Werdnig-Hoffman, o formă de atrofie musculară spinală care duce adesea la o speranţă de viaţă scăzută.

„Am locuit în acelaşi oraş şi ne-am întâlnit adesea în situaţii profesionale. Ne-am dat seama curând că ne simţim foarte bine împreună” a povestit tânărul rus.

Valery este foarte fericit cu decizia pe care a luat-o şi pentru felul în care au evoluat lucrurile în viaţa sa. De asemenea, întreaga întâmplare l-a forţat pe Dr. Canavero să îşi refacă munca în China, pe fondul suspiciunii că italianul a întâmpinat probleme cu tehnicile pe care le folosea, după efectuarea unui transplant de testare pe două cadavre.

„Am înţeles că era un mare risc, că nu a mai fost făcut vreodată”, a declarat Valery.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata