Topul celor mai periculoase profesii din lume

Muncitor in constructii
Multe accidente se intample pe santierele de constructii. Muncitorii adesea lucreaza in medii riscante precum tuneluri, autostrazi, sub grinzi de otel sau pe suprafete aflate la inaltime mare. Cea mai comuna cauza a mortii printre muncitorii in constructii este caderea. De asemenea, exploziile, socurile electrice, zgomotele mari, temperaturile prea ridicate sau prea scazute, dizolvantii, fumul, azbestul sau iluminatul incorect pot fi periculoase pentru muncitorii din constructii. In SUA, rata de fatalitate este estimata la 18.3 la 100.000 de muncitori.

Miner
Profesia de miner este, fara indoiala, una dintre cele mai dure si periculoase din lume. Job-ul solicita de obicei munca in subteran, pentru perioade lungi de timp. Astfel, de multe ori minerii sunt expusi la cantitati mari de substante nocive. Exista, de asemenea, cazuri in care minerii sunt ucisi in prabusiri ale galeriilor subterane, explozii, incendii sau alunecari din teren. Din fericire, accidentele miniere incep sa fie din ce in ce mai rare. In SUA, in 2006 s-au inregistrat 73 de morti in urma accidentelor miniere, iar in 2012 doar 35.

Electrician de intretinere si reparatii
Pericolele iminente ale acestei profesii sunt riscul de a cadea de pe stalpii sau turnurile de inalta tensiune. De asemenea, din moment ce lucreaza cu fire electrice, exista pericolul electrocutarii.

Spalator de geamuri
Ai nevoie de un curaj incredibil ca sa fii spalator de geamuri ale zgarie-norilor. Daca suferi de acrofobie (frica de inaltimi) cu siguranta nu esti facut pentru acest job. Spalatorii de geamuri sunt suspendati pe un pervaz ingust la inaltimi de 60-100 metri. In cazul in care spalatorii nu sunt atenti, o simpla rafala de vant le poate pune viata in pericol. O cadere de la astfel de inaltime este fatala in majoritatea cazurilor.

Politist
Nu cred ca se mira nimeni ca aceasta profesie se afla in topul celor mai periculoase. Practic, politistii pentru pericol sunt antrenati. Zilnic pot fi implicati in schimburi de focuri, luari de ostatici, atacuri teroriste etc. In mod ironic, principala cauza a deceselor nu sunt armele ci accidentele rutiere. Poate intr-un mod paradoxal, acesta este un lucru bun, deoarece poate indica o oarecare scadere a incidendelor armate.

Cascador
Cascadorii executa tot felul de fapte uluitoare in numele divertismentului. Totusi, poate unul dintre cele mai uimitoare lucruri legate de aceasta meserie este riscul asociat acesteia. In 2012, 2.5 din 1.000 de decese au fost raportate in aceasta profesie. Aceasta statistica face ca meseria de cascador sa fie mai periculoasa decat cea de politist.

Pilot de avion
In 2011, pilotii si inginerii de zbor au avut 56 de decese la 100.000 muncitori, facand ca aceasta profesie sa fie a treia cea mai periculoasa din acest top. Aceasta statistica ingrijoratoare este alimentata de accidentele aeriene provocate din cauza oboselii pilotului sau inginerului de zbor.

Taietor de lemne
V-ati fi gandit ca sa fii taietor de lemne e periculos? Ei bine, pantele muntilor de pe care se fac taierile cele mai grele, face ca meseria de taietor de lemne sa fie destul de periculoasa. In plus, transportul echipamentelor grele pe un teren abrubt de pana la 70-80 grade poate duce cu usurinta la accidente fatale, mai ales in conditii meteorologice extreme. De asemenea, exista un real pericol de a fi lovit de un copac in cadere sau de a fi ranit de echipamentele de taiere. Aceasta este una dintre cele mai periculoase meserii din lume, rata decesurilor fiind de 91.9 la 100.000 de persoane.

Pescar comercial
Meseria de pescar este cea mai periculoasa profesie din lume. Pescarii trebuie sa lucreze zilnic ore in sir, uneori pe intuneric si fara pauze. Echipamentele grele cu ajutorul carora se prind pestii poate constitui un real pericol pentru viata pescarilor. De asemenea, desi tehnologia GPS ajuta la directionarea vaselor in larg, conditiile meteo nefavorabile fac in continuare victime. Conform Centrului de Prevenire si Control al Bolilor din SUA, aceasta este cea mai periculoasa meserie din lume. In perioada 1998-2008 s-a inregistrat o medie de 58 decese, adica 128 la 100.00 de persoane. Principalele cauze ale deceselor sunt scufundarea vaselor (52%) si caderea peste bord (31%).

Mulgător de șerpi
Mulgătorii de șerpi își petrec zilele împingând șerpi în containere de plastic pentru a extrage veninul lor. Veninul lor poate fi folosit în multe lucruri, dar cea mai importantă întrebuințare este la crearea antiveninului. Deși există metode de siguranță, fiecare mulgere este periculoasă.

Curier
În mod surprinzător, să fii curier este considerat a fi destul de periculos în mule țări din jurul lumii. Doar imaginează-ți să livrezi pizza undeva unde clienții sunt beți și puși pe șotii sau la cineva cu o stare proastă care are și un temperament aprins.

Toreador
Această meserie a deveni populară în anii ’90 când se promitea o recompensă foarte mare pentru cei care puteau să stea pe taur mai mult de 8 secunde. De fapt, recompensa nu reușește să acopere riscurile posibile. Statisticile arată că toreadorii au câte o rană gravă o dată la 15 ocazii.

Ghid montan
Cucerirea vârfurilor munților a fost un vis pentru suficient de mulți oameni astfel încât să se creeze și o meserie: ghidul montan. Meseria lor nu presupune doar ghidare, ci și cărarea echipamentelor și proviziilor grele pe niște drumuri destul de periculoase.

Producător de microcipuri
Un număr foarte mare de chimicale precum arsenicul sunt folosite pentru a produce microcipuri. Deși ele nu fac posibilă o soartă fatală, efectele pe termen lung pot fi pierderea sarcinii, defectele de la naștere, bolile respiratorii și chiar cancerul.

Corespondent de război
Răspândirea adevărului în toată lumea este la fel de importantă ca a fi doctor, dar asta presupune numeroase riscuri. Pericolul constă în răpire, tortură și chiar moarte. Când ești în mijlocul acțiunii, nu ești văzut ca un jurnalist, ci ca un inamic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata