Tribunalul București obligă PSD să spună cât a costat mitingul împotriva „abuzurilor” din 9 iunie

Tribunalul București a decis joi că PSD trebuie să facă publice informațiile privind costurile organizării mitingului împotriva „abuzurilor”, din 9 iunie. Hotărârea magistraților vine în urma sesizării făcute de jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigații Media.

Jurnalistul a încercat să obțină informațiile privind costurile organizării mitingului, în baza legii privind liberul acces la informații publice. Ovidiu Vanghele a povestit, într-o postare pe Facebook, că la demersul său de a afla „cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă și distracție pentru participanți)” nu a primit niciun răspuns.

Când a avertizat că se va adresa instanței, reprezentanții PSD i-au sugerat jurnalistului să aștepte publicarea informațiilor în Monitorul Oficial, anul viitor.

Jurnalistul a dat PSD în judecată și a câștigat, în primă instanță, Tribunalul București dându-i câștig de cauză. Decizia judecătorilor poate fi atacată la recurs.

„Am câștigat procesul cu #pesedeaua #cea #hoață. Elenina Nicuț, de fapt, l-a câștigat, singurul meu merit e că am făcut (și fac, în general) cereri pe L544/2001 corecte și bune.

Mulțumesc instanței de la Tribunalul București, am avut încredere în acest judecator și în modul în care ascultat părțile și a înțeles speța. Ne auzim la recurs. #liviule, pregătește actele, că vin cu #jandarmeria peste tine, pungașule!

(Partea chiar mișto e că, cel mai probabil, #pesedeaua a furat-o la bani pe Halep. Iar asta sper să demonstrez atunci când voi primi, finalmente, informațiile cerute. Dă-i banii fetei, #pesedea #furăcioasă, că i-a muncit cu sudoare multă!)”, a scris Ovidiu Vanghele după pronunțarea deciziei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata