Țuica de prune : multe beneficii pentru inimă , ficat sau sânge :

Țuica de prune : multe beneficii pentru inimă , ficat sau sânge :

Bauturile alcoolice curate din fructe pot face minuni pentru sanatatea omului, daca aceste stie sa se infraneze de un consum exagerat. Atat vinul, cat si vodca si tuica sunt elixiruri vindecatoare, care servite cu moderatie, pot aduce numeroase beneficii trupului. De pilda, tuica din prune este cunoscuta ca un remediu pentru afectiuni digestive, biliare si cardiovasculare.
Opiniile negative cu privire la consumul de alcool de orice fel au aparut odata cu dependenta de alcool, si dezvoltarea bolilor asociate, mai ales ciroza. Vinul si tuica sunt bauturi traditionale, create acum mii de ani ca leac medicinal pentru intarirea imunitatii si vigoarea trupului.

Tuica de prune fiarta – buna pentru ficat si bila
Tuica de prune fiarta (30-40 de grade) este un leac benefic pentru ficat, datorita vitaminelor si mineralelor continute: A, B, C si D (1 si 2). Poate ajuta indeosebi la reglarea functiilor hepatice, detoxifierea ficatului, combaterea constipatiei si tratarea dischineziei biliare. Se recomanda in aceste cazuri tuica de prune slaba, incalzita la 37 de grade Celsius, pentru o mai eficienta absorbtie. Doar consumata in exces tuica poate dauna celulei hepatice. Femeile pot bea cate un paharel de tuica de 40 ml pe zi, iar barbatii cate unul de 50 ml zilnic. Se serveste la cina, sau in general cu jumatate de ora inainte de masa.

Tuica ajuta la cresterea hemoglobinei
Prunele sunt incluse in categoria celor mai sanatoase fructe de pe pamantul romanesc, datorita antioxidantilor puternici continuti, si a complexului de vitamine si substante active care fac bine celulelor rosii ale sangelui care transporta oxigenul in corp (hematii). De aceea tuica este considerata un medicament veritabil pentru anemie, datorita puterii de producere a hemoglobinei si a globulelor rosii cu 120%. Nivelurile ridicate de fier din tuica de prune ajuta de asemenea la intarirea organismului. In paralel cu consumul de tuica slaba, persoanele anemice trebuie de asemenea sa urmeze un regim alimentar nutritiv.

Pentru binele vostru este indicat sa nu consumați in exces această băutură pentru că nu va duce la binele sănătății dumnevoastră !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata