Uitaţi de Ibiza.“. România, promovată turistic de o jurnalistă din Italia: Una dintre cele mai frumoase excursii din viaţa mea

O jurnalistă din Italia a ales să-şi petreacă ziua de naştere în România, spre surprinderea prietenilor care au primit decizia ei cu surprindere şi nedumerire. Experienţa pe care a avut-o în cele câteva zile de octombrie în care a colindat Bucureştiul şi Valea Prahovei a împărtăşit-o cu cititorii Corriere della Sera.

„Preţuri super-mici, mâncare excelentă şi o viaţă socială care rivalizează cu cea din Insulele Baleare şi Mykonos: de la excursii în castelele din Transilvania până la mina de sare fantasmagorică din Turda“, aşa descrie, în câteva cuvinte, Carlotta Clerici vizita în România, într-un articol cu titlul „Uitaţi de Ibiza, toată lumea în România: noua destinaţie pentru turismul ieftin“.

Când şi-a anunţat prietenii, rudele şi colegii că îşi va sărbători împlinirea a 38 de ani în România, a „primit priviri nedumerite, îngrijorări, şi în cele mai bune cazuri, compasiune afectuoasă“, spune jurnalista. Întrebarea de pe buzele tuturor era „Ce vei face acolo?”

„Şi totuşi – cu tot respectul faţă de anxietăţile şi prejudecăţile prietenilor mei – pot spune cu siguranţă că a fost cea mai frumoasă zi de naştere a vieţii mele! Nici la 18 ani nu m-am distrat aşa!“, spune Carlotta.

Zborul spre Bucureşti, 30 de euro

Jurnalista a ajuns în capitala României cu o aeronavă Wizz Air, fiind surprinsă de costurile mici: de la zborul care a costat-o 30 de euro până la cazare şi transportul în Bucureşti. Deplasarea cu taxiul nu i s-a părut scumpă, spunând că a plătit 7 euro de la aeroport la cazarea aflată în centru, în schimb a aremarcat vcă şoferii sunt vitezomani, asemănând experienţa cu una din „Fast and Furious“.

Mănânci până la 4 dimineaţa

A fost impresionată de centrul istoric „îngrijit şi fermecător“, dar şi de restaurantele pentru toate buzunarele, deschise până la 4 dimineaţa şi bucătăria locală delicioasă (de la supe şi preparate din carne de raţă la tocană de miel, grătar şi mămăligă).

Fotografie de la Caru’ cu bere FOTO Carlotta Clerici / Instagram

La fel de spectaculoasă (şi neaşteptată) a găsit vivacitatea vieţii de noapte din Bucureşti, „care nu este mai prejos decât renumitele Ibiza şi Mykonos: poţi să te distrezi toată noaptea (cocktail-urile costă mai puţin de 5 euro), în localurile din centrul vechi găsind de la karaoke la cluburi elegante cu cea mai mare concentraţie de femei frumoase pe centimetrul pătrat sau muzică populară“.

Din capitala României nu a ratat nici Palatul Primăverii sau Casa Poporului.

Pe urmele lui Dracula, cu 49 de euro

Din Bucureşti, Carlotta a făcut turul castelelor Peleş şi Bran, apoi a ajuns la Salina Turda: „Este o minune sci-fi situată într-o mină veche de sare. Coborâţi pe jos sau cu un lift panoramic cele 14 etaje, pentru a ajunge într-un parc de distracţii cu o roată, terenuri de tenis, golf şi bowling, unde puteţi închiria bărcuţe pentru a naviga pe lacul din subsol.

Salina Turda FOTO Carlotta Clerici

Înainte de a pleca din România, jurnalista italiancă s-a oprit la câţiva kilometri de aeroport, la băile termale din Bucureşti: „Nu numai că sunt cele mai mari din Europa, ci deţin un parc excepţional de tobogane, pe scurt, locul ideal pentru a petrece clipe de relax dar şi de distracţie nebună. România este probabil una dintre destinaţiile turistice care vor avea multe de spus în viitor.””

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata