Un bărbat trăiește singur pe o insulă de 30 de ani. De ce a luat această decizie

Un bărbat în vârstă de 79 de ani a luat, în urmă cu 29 de ani, o decizie radicală: să se mute singur pe o insulă din Marea Mediterană. De atunci bărbatul și-a găsit liniștea, admirând zilnic peisajele unice ale insulei.

Mauro Morandi are parte de un răsărit auriu, în fiecare dimineață, în locul pe care el îl numește „cel mai frumos din lume”.

Bărbatul enigmatic trăiește pe insula Budelli din Arhipelagul Maddalena, ce aparține Italiei, încă din 1989, când a decis să părăsească partea continentală a țării pentru a fi cât mai departe de societate modernă.

„Am fost întotdeauna un copil rebel, Cred că am fugit de acasă prima oară la vârsta de 9 ani”, spune Morandi, pentru CNN.

La școală nu avea răbdare cu profesorii, acasă era frustrat cu părinții lui. Odată ajuns adult, se simțea marginalizat de societate.

Când a ajuns prima oară în Budelli, localizată între Corsica și Sardinia, a fost fascinat de insula spectaculoasă, cu plajă roz, și a decis să rămână aici.

Bărbatul a devenit la scurt timp îngrijitorul oficial al insulei, după ce la scurt timp, îngrijitorul anterior tocmai se retrăsese.

Deși în timpul verii, insula era vizitată de turiștii care veneau și zăboveau câteva ore pe insulă, Morandi încerca mereu să se ascundă de aceștia, să nu intre în contact cu ei.

El a moștenit cocioaba unde îngrijitorul dinaintea lui locuia, loc care a devenit casa lui de atunci.

„În primii ani, eram foarte distant. Nu voiam să comunic cu nimeni care venea să vadă plaja roz, mă bucuram de priveliște singur”, povestește Morandi.

Cu timpul însă, bărbatul și-a dat seama că frumusețea insulei trebuie împărțită cu ceilalți, așa că a început să discute cu turiștii de-o zi care opreau în Budelli și chiar le oferea turul insulei.

„Gândesc la fel ca Dostoevsky, că doar frumusețea poate salva această lume de distrugerile făcute de oameni”, afirmă bărbatul.

Acest lucru se întâmplă doar în timpul verii, în timpul iernii însă, nimeni nu vizitează insula. „Nu m-am simțit niciodată singur, pentru că mi-e bine doar cu mine”, spune el.

Morandi își petrece în general zilele fotografiind insula, bucurându-se de propria-i companie și admirând peisajele unice ale locului.

De curând, de când autoritățile au instalat Wi-fi pentru vizitatorii insulei, Morandi și-a făcut conturi pe rețele de socializare – Instagram, Facebook, Twitter – și împarte fotografiile cu insula tuturor celor care îl urmăresc.

„Mă trezesc cu fața spre mare, fac poze cu răsăritul, iau micul dejun, îmi hrănesc cele două pisici pe care le am aici și apoi găinile. Apoi public fotografiile pe Facebook, unde am peste 5.000 de prieteni”, adaugă bătrânul.

Morandi a devenit deja o atracție în sine pentru vizitatorii insulei și bărbatul speră să trăiască acolo până la sfârșitul vieții.

View image on Twitter
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata