Un hot a intrat peste femeie in casa si a inceput sa o atace, insa priviti reactia cainelui

Aceasta femeie a simulat o spargere in casa sa, pentru a-i testa abilitatile de aparere cainelui sau. Din pacate, patrupedul nu a trecut testul, in momentul atacului acesta indreptandu-se spre fereastra, si nicidecum spre stapana sa, care avea nevoie de ajutor, fiind atacata de hot.

Reactia cainelui a suprins-o pe femeie, aceasta vazand mereu in animalul sau un prieten de nadejde. Dar iata ca, patrupedul i-a inselat asteptarile si nu a facut niciun gest eroic, de a o salva din mainile hotului.

Se mai intampla:))

De ce unii caini nu se ataseaza de stapan?

Se stie ca bunul nostru prieten, cainele, este un animal de haita care isi identifica stapanul cu seful acesteia, recunoscand in el individul dominant sau alfa, pe cand membrii familiei sunt echivalati cu membrii haitei cu ranguri egale cu al lui sau de ranguri inferioare.
Din acest motiv, cainele asculta cel mai bine de stapanul sau, fata de ceilalti membri ai familiei manifestand o supunere partiala, eventual tolerandu-i. In cele ce urmeaza voi incerca sa prezint situatiile in care cainele poate sa-si muste stapanul sau pe membrii familiei si care sunt modalitatile de combatere ale acestei agresiunii.
Situatii in care cainele isi poate musca stapanul
1) Cainele este luat in brate Unii caini nu sunt obisnuiti sa fie luati in brate. Ei se sperie, se zbat si pot reactiona chiar violent.
2) Cainele este deranjat de la locul lui preferat (pat, fotoliu etc). Cainele se comporta astfel deoarece i s-a permis sa doarma unde vrea el si, in plus, sa puna stapanire pe aceste locuri.
3) Pe durata vizitei la medicul veterinar, in timpul consultatiei, atunci cand cainele este contentionat de catre stapanul sau.
4) Stapanul incearca sa indeparteze jucaria preferata a cainelui cu un instinct de proprietate pronuntat, in timp ce acesta se joaca.
5) Cainele mananca, iar stapanul sau intentioneaza sa se apropie de vasul cu mancare sau sa-l mute. La fel se poate intampla atunci cand animalul se hraneste accidental de pe jos si stapanul doreste sa-i scoata mancarea din gura.
6) Atunci cand cainele este periat.
7) Cateaua are pui.
8) Cainele se bate cu un altul si stapanul doreste sa-i desparta.
Animalul poate interpreta ca este atacat de un alt caine in momentul in care stapanul il apuca si cainele nu-l vede.
9) Cainele este pedepsit sau certat de catre stapanul sau.
10) Cainele este enervat, fiind provocat tot timpul la lupta, chiar de mic.
11) Cainelui i se aplica un tratament inuman.
12) La dresaj i se cere cainelui sa execute o comanda si el refuza pur si simplu sa indeplineasca ceea ce i se solicita (de la inceput sau dupa cateva exercitii). Ca prim avertisment poate sa maraie, iar ulterior chiar sa muste.
13) In prezenta unei femele in calduri, inainte sau pe durata montei.
14) Stapanul poarta haine noi, mai deosebite ca aspect, pe care cainele nu le-a mai vazut.
15) Stapanul se intoarce acasa in stare de ebrietate.
Cainele de paza nu numai ca incearca sa-l muste, dar nici nu-i permite sa intre in curte.
16) La unii caini de paza (Ciobanesc caucazian) s-a constatat o tendinta exagerata de a se impune in fata stapanului si mai ales in fata membrilor familiei acestuia, pe care-i trateaza cu superioritate.
Acest lucru poate fi remarcat chiar de la varste mai mici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata