Un preot demn de tot Respectul. Ascultati ce are de spus

Parohia lui e cat Facebookul de mare. Are credinciosi peste tot. Din Australia si pana in Statele Unite, nu e roman credincios care sa nu fi ascultat predicile parintelui Calistrat.

Iar like-urile vin cu sutele dupa fiecare postare. Mare e Gradina Domnului si sa te tii cand slujitorii Lui ii sar gardul! Faceti cunostinta cu Parintele Calistrat, cel mai de succes duhovnic in viata. Predicile lui sunt ascultate zilnic de 14 000 de enoriasi. Unde incap toti? Pe Facebook!

Preoti cu pagini de socializare am mai vazut, dar asa activi si slobozi la gura ca parintele Calistrat, mai rar! Duhovnicul cu barba carunta isi inregistreaza predicile din biserica si le posteaza pe internet. Ascultati numai ce are de spus cand vine vorba de enoriasele in baston!

Cat despre generozitate si marinimie, cine imparte, parte-si face: „In momentul in care ai pus 100 de milioane deoparte, da 10 lei la un muritor de foame sa ia o paine. In momentul in care tu ai o masina de 50 000 de euro, da la un ticalos cu caruta sa-si ia o paine!”

Asa se face ca enoriasii preotului cu talent oratoric s-au transformat in fani pe Facebook. Parintele Calistrat are chiar mai multi admiratori, decat cei adunati pe pagina Sfantei Parascheva. Postarile preotului din Iasi aduna mii de vizualizari, sute de like-uri, share-uri si comentarii. Daca pe internet e iubit, pe ulite parerile sunt impartite! Parintele Calistrat mai administreaza pe langa pagina de mare succes si un blog personal si un cont Google +.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 170.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

”Stau saracele babute si impart prosoape, colacei, poduri, podete. Eu nu suport inm0rmantarea asta a noastra, pentru toate scamatoriile din ea. Eu nu ma duc, nu sunt adeptul lor.

Ar trebui ingropat, dupa principiul bisericii: i-ai batut copârșeul in cuie, l-ai prohodit, il duci la biserica, il pui in groapa si ii dai drumul! Restul teatrului si arta populara traditionala, s-o faca babele dupa ce pleaca preotul.

Cat vor ele… sa sparga cani, sa arunce vin, sa taie gaini, sa rupa usi, sa sparga geamuri.. toate tipicurile lor, de ce? Pentru ca m0rtul este obligat din viata sa plece cu doua porunci: „Sa-l iubesti pe Dumnezeu!” si „N-ai avut Biserica de Mama, nu-l ai pe Dumnezeu de Tata!”

Caci tu ca preot spui asa: „Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti in nadejdea invierii si credintei vesnice!” Pai, daca el a murit la bufet cu sticla in mana, tapan de beat sau sub pat la Ilena in timp ce curvea, ca a facut infarct..Ala ajunge in Rai? Ala sta cu dracul din prima la racoare, nu mai are treaba:

„EI DOI SI-O UMBRELA!” Deci asta il asteapta, asta e chemarea lui, pentru asta s-a luptat o viata!”, a spus părintele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata