Un roman stabilit in Anglia a strans 13 000 de lire pentru copiii nevoiasi din Romania

Un român care lucrează în Anglia de aproape un deceniu a strâns bani ca să cumpere rechizite, haine şi încălţăminte pentru elevii nevoiaşi din ţară. Dupa Un simplu apel pe Facebook a primit peste o mie de răspunsuri şi donaţii de 13.000 de lire sterline. Peste 230 de pachete-cadou au fost trimise copiilor din Dâmboviţa şi Iaşi.

Marius are 38 de ani şi în 2005 a plecat din România pentru un trai mai bun. De aproape un deceniu lucrează în Anglia, iar de un an şi jumătate a strâns în jurul lui oameni pentru a-i ajuta pe cei rămaşi acasă.

„De la 5-6 prieteni am ajuns, în final, să fim undeva peste o mie de români care ne implicăm activ în diferite acţiuni. Suntem deja, fără să exagerez la probabil al 50-lea act de caritate pe care îl facem, toate diferite în felul lor”, spune Marius Simionică, român stabilit în Anglia.

Aşa a ajuns ca, într-o lună şi jumătate, să strângă pe reţelele de socializare 13.000 de lire cu care au fost cumpărate ghiozdane, rechizite, încălţăminte, haine pentru 231 de elevi sărmani din Dâmboviţa şi Iaşi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata